Speltips, Levadia – Crusaders 7/7: Kvalreturen annorlunda kontra första mötet?

Spelbloggare Publicerat: 7 juli 2015

Vi kliver in i returmötet i den första kvalrundan mot Champions League: 0-0 står det från match nummer ett mellan Levadia och Crusaders – nu tror vi att det kan bli på tal om en klart mer målrik batalj.

Estländska Levadia toppar den inhemska förstadivisionen, dock tätt följda av två konkurrenter vilka det skiljer en respektive två pinnar ner till. Facit är 11-5-1 och det ser ut att titeln ska kunna försvaras från fjolåret – kanske är det början på en ny ”storhetstid” i Estland?

I Europa har däremot framgångarna varit få. Även 2014 spelade man CL-kval; vann då den första kvalrundan med förnedrande 8-0 över två möten, men fick därefter tacka för sig när Sparta Prag stod som motståndare – bortamötet förlorades med 0-7 och det på hemmaplan slutade 1-1.

Crusaders, från Nordirland, har nackdelen av att inte spela seriefotboll just nu. Säsongen börjar inte fören om en månad och det första mötet här var deras första tävlingsmatch på över två månader. Grundserien toppades toppades förra året och när de bäst placerade lagen gallrades ut höll man kvar sin förstaplats – en storsuccé efter flera år utan titel.

Precis som Levadia, avancerade Crusaders förbi den första Europarundan i upplagan innan denna – detta var dock dock i Europa League –  men åkte ut i nästa mot svenska Brommapojkarna, numera som bekant i Superettan. På Tele2 Arena förlorade man med 0-4 för att följa upp med 1-1 på hemmaplan. Rätt talande för kvalitén – eller bristen av den – som finns.

0-0 senast – proppen ur nu?

Ganska anonyma lag, i alla fall för oss svenskar, vi har här – men det finns utan tvekan underlag för ett spelobjekt här, vilket plockas från målmarknaden.

Missade själv det första mötet, vilket alltså slutade mållöst, men rapporter talar om att resultatet inte speglade matchbilden överhuvudtaget; chanser radades upp åt båda håll och att det slutade oavgjort var kanske rättvist – mållöst däremot? Nej.

Crusaders lever på sin offensiv och kvalitén framåt var den stora anledningen till varför förstaplatsen kunde plockas så pass bekvämt förra året: 93 mål blev det på 38 matcher. Den offensiva filosofin har man jobbat fram under flera års tid och i Europaspelen blir det nästan alltid målrikt när man är ena halvan av en match.

Levadia är desto mer balanserade, men har ändå gjort flest mål i den inhemska serien och dessutom släppt in flest av topp fem-lagen.

Nu vankas returmöte och dessa tenderar att bjuda på fler mål än förstaditot. Ett mål, åt valfritt håll, öppnar upp det här helt – inte minst eftersom Crusaders också avancerar vidare vid alla oavgjorda resultat förutom 0-0, vilket skulle ta matchen till förlängning.

Lite bättre skärpa nu och det här borde bli på tal om en målrik batalj. Överspelet på 2,5-målslinan får vi 1,89x för hos Ladbrokes och de siffrorna tror jag inte att vi kommer erbjudas innan avspark.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 18:00, tisdag 7/7
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Levadia 2,00 williamhill logo
Oavgjort 3,65 redbet logo
Crusaders 3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,89 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,02 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: