Speltips Levante – Albacete 7/6: Playoff-semifinal

Martin Efvergren Publicerat: 7 juni 2023

Levante leder med 3-1 inför returen mot Albacete i kampen om uppflyttning från Segunda Division. Matchen spelas onsdag den 7 juni 2023 med avspark kl 21:00.

Levante – Albacete

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev ett otroligt jämnt race i toppstriden av Segunda Division där Levante till slut knep tredjeplatsen. Detta på grund av sämre målskillnad än tvåan Las Palmas som slutade på samma poäng. Samtidigt var Levante endast en poäng bättre än fyran Alaves och femman Eibar. Ner till sjätteplatsen som Albacete knep var avståndet fem poäng.

Valencia-laget Levante avslutade seriespelet med två raka segrar. I den första playoff-semifinalen mot Albacete på bortaplan kunde man sedan skaffa sig ett utmärkt läge inför den här returen. Efter att ha hamnat i ett tidigt underläge lyckades man resa sig och vända till seger med 3-1.

Levante har nu ena foten i den avgörande playoff-finalen där vinnaren här kommer att ställas mot antingen Alaves eller Eibar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gynnsamt läge för Levante

Albacete Balompie avslutade säsongen starkt då man gick obesegrade i sju sista omgångarna i Segunda Division. Därmed kunde man ta den sista kvalplatsen med åtta poängs marginal ner till åttan FC Andorra.

Framförallt har Albacete en potent offensiv och med sina 58 ligamål var man bäst i hela Segunda. Defensivt har man dock inte varit lika starka och för det fick man sota i den första matchen av det här dubbelmötet. Man föll alltså med 3-1 i Valencia och nu krävs mycket för att drömmen om avancemang till La Liga ska leva vidare.

Levante och Albacetes två möten i seriespelet var jämna, men det är fördel Levante även där. I höstas vann de med 3-2 i Albacete medan vårens tillställning i Valencia slutade mållös.

Defensivt solida Levante har nu ett bra resultat att spela på och jag har svårt att se att Albacete ska kunna vända på steken. Gästerna kommer, förre eller senare, behöva satsa allt de har framåt och då lär Levante ges goda möjligheter till omställningar. Förutsättningarna gör att jag tror att Levante kommer gå segrande även i den här matchen och det spelas till 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Levante vinner
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 6 juni 2023
TV: 
Stream: