Speltips, Levante – Las Palmas 25/1: Ångestfylld bottenfajt

Spelbloggare Publicerat: 25 januari 2016

Bottenstrid står på schemat i spanska Primera División – med en desperat jumbo och ett Las Palmas som också skulle må bra av en trea. Betyder det – målpartaj?

Jumbon mot tredjejumbon. Allt att vinna, allt att förlora. Kontrakten står på spel – det är på tiden att desperationen tilltar på allvar. Klockan tickar på i allt snabbare takt. När det råder förhållandevis stor skillnad mellan botten och toppen, i jämförelse med andra europeiska toppdivisioner, är denna typen av matcher av ännu större betydelse.

Blott tre vinster och 14 inspelade pinnar på 20 matcher sätter förstås Levante på sistaplatsen, men ännu är det inte kört. Till just Las Palmas skiljer så lite som fyra pinnar – blir till en vid händelse av en trea här – och ytterligare en upp till säker mark. Las Palmar har också haft det svårt att rycka det längsta strået i jämna kamper och bara skrapat ihop fyra treor – näst minst i serien.

Desperationen tilltas

Desperationen måste tillta. Det är inte minst Levante medvetna om i rådande situation. De där kryssen här och var kommer inte räcka till att fixa kontraktet; fullpottarna måste plockas – och detta betyder också att det kan smälla hårt bakåt.

Tycker också vi fått se en viss attitydförändring hos Levante de senaste veckorna; att man offrar mer. Nu senast smälldes hela tre baljor in borta mot Celta Vigo, men när fyra släpps in räcker det inte. Dessförinnan vann man med 2-1 över Rayo Vallecano – alla målen kommer under de avslutande 20 minuterna. Tio mål på två matcher, med andra ord.

Las Palmas spelar faktiskt en rätt attraktiv fotboll, även fast det kanske inte synts i målstatistiken under hela spelåret. Den senaste månaden däremot – då har fem av sju matcher klivit över 2,5 mål och fyra av dessa över 3,5.

På det har bortalaget åkt på ett rykande färskt defensivt avbräck i mittfältaren Vicente Gómez. Kommer kännas av.

Räknar med två parter som har siktet inställt på att kamma hem hela potten. Över 2,5 mål finns till hela 2,45 x insatsen hos Mybet – undertecknad finner värde minst 20 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, måndag 25/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Levante 2,35 betsafe logo
Oavgjort 3,20 titanbet logo
Las Palmas 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,45 mybet logo
Under 2,5 mål 1,61 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: