Speltips, Levante – Sporting Gijón 4/4: Oddssättarna ute på tunn is

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2016

Bottenfajt vankas i Primera Divisón – jumbon Levante välkomnar nästjumbon Sporting Gijón till Estadi Ciutat de Valéncia och flera faktorer talar för det bjudas på 90 händelserika minuter.

En ödesmatch deluxe. Skulle Levante förlora ser kontraktet extremt långt borta ut medan Sporting Gijon i händelse av en skräll skulle studsa upp flera platser i tabellen, upp över strecket. Var hamnar pinnarna?

Hemmaformen är okej, men annars ser det mörkt ut för Levante. De positiva resultaten prickar med alltför stora mellanrum. Genomgående usla har man varit sedan starten på spelåret, vilket facit – 24 inkasserade poäng på 30 matcher också understryker.

Inte så att Sporting Gijón varit överdrivet mycket bättre, men det var klart på förhand att kontraktet skulle bli svårt att lösa efter avancemanget från andradivisionen under fjolåret. Truppen är av rent bottenmaterial, men såväl poäng- som kvalitetsmässigt är det oerhört tätt i botten – chansen till överlevnad får därför alltjämt ses som stor.

Tre fjärdedelar av backlinjen out

Från vår sida riktas fokus på – målen. De eventuella målen.

Och vi är inne på att detta kan komma att bli en målrik batalj. Som jumbo, med ett glapp upp till övriga bottenkonkurrenter, är Levante pressade till att plocka tre pinnar. Känner också att de med tiden förändrat tänket en hel del, och inte minst på hemmaplan pressar upp positionerna mer än under seriestarten.

Betyder allt som oftast – både mål framåt och bakåt. Fyra av de sex senaste har klivit över 2,5 mål. Nu saknas dessutom den defensiva balansspelaren Simão Junior samt ett par backar sedan en tid tillbaka.

Gästernas offensiva/defensiva balans är rätt jämn. Sticker inte ut direkt. Om Levante vill pusha upp tempot, lär de följa med i det snarare än att försöka bromsa det. Att urstarka Atlético Madrid sopades undan med 2-1 senast boostar förstås självförtroendet i truppen. Större anfallsvilja?

Anmärkningsvärt att tre fjärdedelar av Gijóns ordinarie backlinjen ser ut att missa matchen. Alltid tufft att behöva rotera vilt i försvaret. Sänker självklart kvalitén drastiskt.

Över 2,5 mål spelas till 2,15 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, måndag 4/4
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Levante 2,10 betsafe logo
Oavgjort 3,45 titanbet logo
Sporting Gijón 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 unibet logo
Under 2,5 mål 1,75 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: