Speltips, Lille – Saint-Ètienne 13/1: Tajt tillställning att vänta

Spelbloggare Publicerat: 12 januari 2017

Det vankas mittenmatch i Ligue 1, där Lille och Saint-Ètienne ställs mot varandra – långtifrån den hetaste av bataljer, men spelvärde är hittat; ett 1X2-tecken hämtas ut.

4-1 och 4-1.

Både Lille och Saint-Ètienne kommer från planenliga vinster i den franska cupen – de förstnämnda mot Excelsior och de sistnämnda mot Croiz Football IC, som båda är rena amatörklubbarna. Inte mycket att diskutera där, de matcherna skulle bara vinnas.

Båda parters formkurvor liknar varandras; kommer från kryss dessförinnan, vilket följt upp två raka förluster och innan dess två treor. Lite upp och ner, och mer ska kunna krävas – av såväl Lille, fyra förra året, som Ètienne, sexa.

Gästerna har dock en klart bättre utgångsposition; bara fyra pinnar upp till femman Guingamp. Glappet för Lille? Nio!

Och på frånvarofronten ser det inte heller bra ut för Lille, som förutom har en handfull spelare borta med skador också har fem borde för spel i Afrikanska mästerskapen. Råder skadebekymmer för Ètienne också, samt att Leo Lacroix är avstängd.

Luktar – oavgjort

Med nära på identiska formkurvor lutar vi åt en sak – att det här blir en tajt match. Förvisso klart enklare spelschema för Saint-Ètienne under perioden, men Lille känns inte heller fullt solida.

Gästerna har trots allt skrapat ihop åtta pinnar fler än Lille. Lite vassare? Det har vi varit inne på vid flera tillfällen; när ett bortalag känns något bättre än hemmaditot, då kan det vara läge att titta på krysset.

Och sedan är Lille extremt tyngda av frånvaroproblemen. Nöjer sig således med oavgjort här? Inte bara spets, utan en massa bredd, som tappas.

Undertecknad har extremt svårt att skilja lagen åt såhär på förhand. Värdet finns i både krysset och tvåan – dubbelchansen eller diverse plushandikapp på Saint-Ètienne är därför tänkbara – men krysset känns som det tecken närmast till hands.

Oavgjort, rakt kryss, spelas till 3,10 x insatsen hos Betway (1 000 kronor välkomstbonus!).

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 13/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: