Speltips Lilleström – Aalesund 19/7: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 19 juli 2023

Lilleström SK gästas av tabelljumbon Aalesunds FK i onsdagens enda match från den norska Eliteserien. Matchen spelas onsdag den 19 juli 2023 med avspark kl 18:00.

Lilleström – Aalesund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Med snart halva säsongen av Eliteserien spelad ser läget ljust ut för Lilleström SK från Kjeller. På sina 13 spelade matcher har man tagit 23 poäng, vilket ger en sjätte plats i tabellen. Man har då emellertid både en och två matcher färre spelade än lagen ovanför så chanserna till ytterligare avancemang uppåt är goda.

Lilleström avslutade våren lite knackigt, men sedan uppehållet i juni har man kommit tillbaka starkare. Det blev visserligen förlust i den första matchen mot Tromsö, men därefter har man radat upp två raka segrar. Så sent som i söndags besegrade man Sandefjord med 4-2 på hemmaplan och dessförinnan slog man Rosenborg med 2-1 på bortaplan.

Nigerianen Akor Adams gjorde två mål i båda de här matcherna och står därmed på totalt 14 ligamål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett uddlöst Aalesund

Aalesunds FK slutade på nionde plats i Eliteserien förra säsongen, men i år har man haft det desto tuffare i konkurrensen. Efter 14 spelade seriematcher har man endast skrapat ihop sju poäng, vilket innebär att man ligger sist i tabellen.

De skrala resultaten gjorde att huvudtränare Marius Böe fick sparken och sedan återstarten efter uppehållet leds nu laget av Christian Johnsen. Han fick också en drömstart då Aalesund kunde besegra Rosenborg med 1-0 när Eliteserien drog igång igen i början av juli. Därefter har man dock inte lyckats bygga vidare på den segern. I söndags föll man med 3-0 hemma mot Odd och dessförinnan blev det förlust med 2-1 borta mot HamKam.

Lilleström och Aalesund möttes senast i höstas och då var de sistnämnda som gick segrande med 2-1 på hemmaplan. När de nu möts igen gäller dock Lilleström som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.45 gånger insatsen.

Inte minst talar glödhete skytteligaledaren Akor Adams målform till Lilleströms fördel. Med sina fyra mål på de två senaste matcherna och totalt 14 har han gjort fler mål än vad hela Aalesund gjort på hela säsongen. De har nämligen endast mäktat med nio mål framåt så här långt.

Eliteserien är en jämn serie där alla kan slå alla, men här har jag väldigt svårt att se att ett uddlöst Aalesund ska ha något att sätta emot ett klart offensivt skickligare Lilleström. Mitt spel blir därför Lilleström -1 (asian hcp) till 1.70 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lilleström -1 (asian hcp)
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, onsdag 19 juli 2023
TV: 
Stream: