Speltips Lilleström – Rosenborg 25/6: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 24 juni 2021

Ett Lilleström med stigande formkurva tar emot ett Rosenborg med två raka förluster i ryggen. Mycket talar för att det kommer bjudas på en del mål i det här mötet i Eliteserien den 25 juni.

Lilleström - Rosenborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Lilleström har på sina sex inledande matcher av den norska Eliteserien samlat ihop nio poäng. Man fick en sämre start då man förlorade sina matcher men har sedan dess ryckt upp sig och vunnit tre av sina fyra senaste matcher.

I förra omgången besegrade man Tromsö med 2-1 och dessförinnan slog man Haugesund med samma siffror.

Formen är således god och trenden uppåtgående för Geir Bakkes manskap. Svenske yttern Daniel Gustafsson har en viktig roll i laget där man i övrigt också har en formstark anfallare i Thomas Olsen som hittills redan hängt fem baljor på sex matcher.

Nu väntar Åge Hareides Rosenborg som, som alltid, har höga förväntningar på sig. De har man dock inte riktigt kunna leva upp till så här långt då man kommer till det här mötet med två raka förluster i bagaget.

I den haltande tabellen har Rosenborg spelat tre matcher fler än Lilleström. På sina nio matcher har man tagit 14 poäng vilket ger att man redan hamnat lite på efterkälken vad gäller toppstriden.

Senast föll man med 1-0 hemma mot Sarpsborg och dessförinnan med 2-1 borta mot Strömsgodset.

På pappret ser dock Hareides trupp klart slagkraftig med ett flertal svenskar som alla varit toppspelare i Allsvenskan. I anfallsledet finns Molins, Islamovic, Wiedesheim-Paul och Vecchia. På ytterbackspositionerna finns Jonathan Augustinsson och Adam Andersson.

Målglada Rosenborg

Rosenborg har en stark trupp men har på sistone inte kommit upp i den nivå man kan förvänta sig. Lilleströms senaste insatser har gett klart bättre utdelning och man hemmaplansfördel här. Likväl står Rosenborg som favoriter då en bortaseger ger drygt dubbla insatsen tillbaka.

På pappret är Rosenborg det bättre laget men man kan ändå tycka att oddssättningen är lite skev beaktat de båda lagens senaste prestationer.

Den norska Eliteserien har inledningvis bjudit på många målrika matcher och Rosenborg är ett av de lagen som bidragit till detta. Offensivt har man levererat man samtidigt har man släppt in en hel del mål.

Rosenborg har ett snitt på höga 3.78 mål per match och en målskillnad på 20-14 efter 9 matcher. För Lilleströms del har det varit något mer tillknäppt då man står på 7 gjorda mål och 9 insläppta på 6 matcher.

Det har gjorts över 2.5 mål och båda lagen har gjort mål i 4 av Lilleströms 6 matcher. Det har gjorts över 2.5 mål och båda lagen har gjort mål i 6 av Rosenborgs 7 senaste matcher.

Ovan statistik leder oss osökt in på vad jag bedömer vara ett fint spel på den här matchen. Målglada Rosenborg behöver vinna den här matchen och vi kan förvänta oss ett offensivt präglat bortalag. Samtidigt är självförtroendet starkt hos hemmalaget som lär kunna få en del ytor att utnyttja här.

Mycket talar för en mer öppen tillställning och spelet blir över 2.5 mål och att båda lagen kommer göra mål till knappa dubbla insatsen hos Casumo.

  Rygga spelet hos casumo – få 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.93
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:00, fredagen den 25/6 2021
TV: 
Stream:  dplay logo

Jämför odds: