Speltips, Linköping – Rosengård 22/7: Kaos hos skåningarna – skrällchans?

Spelbloggare Publicerat: 22 juli 2015

Ett rival- tillika toppmöte väntar i Damallsvenskan när Linköping tar emot serieledande Rosengård som kunde haft en bättre uppladdning inför matchen. Oddsen i värdens favör smakar fint.

Trean mot ettan – vid händelse av en hemmavinst skulle lagen hamna på samma poäng och vid en bortavinst skulle innebära ett stort studs ner till övriga konkurrenter för skåningarna. En av årets hetaste och förhoppningsvis mest sevärda matcher hittills är att vänta.

– Det känns bra. Vi har ett intressant utgångsläge nu. Det var länge sedan serien var såhär pass jämn i toppen, säger LHC:s tränare Martin Sjögren till SVT inför matchen.

På pappret ser formen också fin ut för båda sidorna; Linköping har vunnit sex matcher i följd och är utan förlust i nio stycken, sedan premiären. Rosengårds statistik är ännu mer imponerande och man har inte förlorat på hela 24 matcher – och senast var mot just Linköping, då på hemmaplan.

Usel insats senast och tränartapp

Dock var det besvikna Rosengårdsspelare som reste hem från Lysvik förra veckan. Mot nästjumbon Mallbacken fick man bara 1-1 – motståndarnas blott fjärde pinne i år – och man kom verkligen inte upp i normal nivå; spelet hackade och målchanserna var hyfsat svårskapta. Att årets första poängtapp skulle komma mot Mallbacken, ja, det kom lite som en chock.

– Efter att vi åkt på baklängesmålet blev det en för lång uppförsbacke. Vi är bekväma, tar inga löpningar och vinner inga andrabollar, sa den numera sjukskrivna tränaren Markus Tilly till klubbens hemsida.

Och den här sjukskrivningen ställer verkligen till det för laget; man har fått plocka in Therese Sjögran, före detta spelare och blivande sportchef, som kapten vid rodret. Hon känner förvisso laget, men har noll erfarenhet av att vara tränare, så det är knappast en optimal sits man sitter i just nu.

Det brukar alltid bjudas på jämna matcher mellan dessa två och LHC har faktiskt viss fördel i inbördesstatistiken de två senaste åren. Två matcher har Rosengård vunnit och Linköping tre – båda de två senaste identiska mötena med detta har resulterat i hemmavinster.

Råder större harmoni hos värden och 1X spelas till 1,80x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen 1X
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, onsdag 22/7
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköping 3,15 mybet logo
Oavgjort 3,65 nordicbet logo
Rosengård 2,09 betsson logo
Över 2,5 mål 1,75 bwin logo
Under 2,5 mål 2,03 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: