Speltips Litauen – Bulgarien 17/6: Uddlösa lag

Martin Efvergren Publicerat: 17 juni 2023

Litauen tar emot Bulgarien i lördagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 17 juni 2023 med avspark kl 15:00.

Litauen – Bulgarien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Litauen och Bulgarien såg på förhand ut att få det tufft i EM-kvalets grupp G och den senaste landslagssamlingens resultat pekar inte i någon annan riktning. I den här gruppen fylld med forna öststater är Serbien och Ungern favoriter att ta sig vidare. Därtill finns även Montenegro som en av utmanarna.

Litauen har haft svårt att hävda sig även mot lågt rankade nationer och man inledde även det här EM-kvalet med en väntad förlust borta mot Serbien. Litauerna stod emellertid upp relativt väl då man föll med 2-0.

Dessförinnan hade man endast tagit en poäng på sina nio senaste landskamper. Därför var det ett klart framsteg när man lyckades spela 0-0 i en träningslandskamp mot Grekland efter förlusten mot Serbien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Måltorka

Bulgarien har som fotbollsnation pekat rakt nedåt i sin utveckling sedan Hristo Stoichkovs glansdagar på 90-talet. Numera var det mycket längesedan man kunde hävda sig mot de bästa.

Det här EM-kvalet började heller inget vidare för Mladen Krstajics landslag. I premiären föll man man tungt, med 1-0, hemma mot Montenegro och vinner man inte den typen av matcher blir det förstås väldigt svårt att utmana om en topplacering. Därefter en, på pappret, svårare uppgift då man gästade Ungern och det slutade i en klar 3-0-förlust för bulgarerna.

Litauen och Bulgarien möttes två gånger i det senaste VM-kvalet och att döma av det kvalet är det här ett ovisst möte. Litauerna vann då sin hemmamatch med 3-1 medan bulgarerna vann i Sofia med 1-0. Totalt tog Bulgarien åtta poäng och Litauen endast tre i det här gruppspelet.

På så vis är det viss fördel Bulgarien och de gäller också som favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på gästerna ger omkring 2.15 gånger insatsen.

Bulgarien har dock inte gjort mål på sina tre senaste matcher och ser vi till deras fem senaste så har båda lagen inte gjort mål i någon av dessa. Samtidigt har Litauen gått mållösa från sina fem senaste matcher.

Mycket talar för att det här kommer att bli en mer tillknäppt målsnål tillställning då båda lagen saknar spets framåt. Mitt spel blir därför att båda lagen inte kommer göra mål till 1.71 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, lördag 17 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo