Speltips, Litauen – England 12/10: Vinner bekvämt – trots rotation?

Spelbloggare Publicerat: 12 oktober 2015

Grupp E:s sista matcher ska avverkas i kvalet mot EM. Litauen tar emot England i en mer eller mindre betydelselös batalj, men det finns faktorer som talar för att motivationsnivån borde vara uppe i topp för bortalaget.

Tio pinnar på nio matcher. Det är väl ungefär vad som både väntats och presterats av Lituaen här i kvalet, trots relativt enkelt motstånd. Förutom ettan England och tvåan Schweiz, är mindre namnstarka Slovenien, Estland och San Marino även med och fajtas i gruppen.

Skiljer ”bara” tre pinnar upp till tredjeplatsen, vilken leder till play off, men eftersom man har minus mot Slovenien, som innehar den just nu, över de två matcherna är även den teoretiska möjligheten att nå mästerskapet borta.

Inte helt oväntat har två av vinsterna kommit mot jumbon, blåbärsnationen San Marino och den tredje hemma mot Estland. När det vankats tuffare motstånd, då har man fått erkänna färg – 0-4 mot just England och även Schweiz är de två stortorskarna man åkt på.

Stark reaktion av oddssättarna

Att en av EM-biljetterna skulle hamna i Englands händer var mer eller mindre spikat redan när gruppen hade lottats; bara Schweiz som, i sina bästa stunder, ska kunna pressa Roy Hodgsons manskap.

Men att man skulle vara såhär bra, det trodde sannolikt få; alla matcher har vunnits och målskillnaden är sjuka 28-3. Nästan tre baljor framåt per match, ett insläppt var tredje. Löjligt bra, speciellt med tanke på att man också mött nämnda Schweiz dubbelt.

Klart, hela 11 plusmål mot San Marino – men man har varit solida i övrigt också. Bara Estland och Schweiz borta är de matcher som inte vunnits med minst två bollar.

Inte helt förvånande ska det roteras rejält hos England; Wayne Rooney, Michael Carrick, Joe Hart, Gary Cahill och James Milner är de som annonserats ska vilas – kan säkert också bli fler på den listan också. Innebär såklart att kvalitén minskar märkbart.

Dock bör motivationen vara upptrissad som tusan för de ersättande spelarna. På flera av positionerna är det stor konkurrens, större än i de flesta andra bjässarna till landslag.

– … Det här var verkligen den sista matchen jag kunde ge vissa en chans att visa vad de kan åstadkomma, sa Roy Hodgson efter laguttagningen.

Tycker att laguttagningen påverkat oddsen alltför mycket och spelar England -1,5 mål (asian handicap) till prisvärda 2,18 x polletterna hos Unibet.

Speltips:

Speltips: England -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,18 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 12/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Litauen 11,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
England 1,38 betsson logo
Över 2,5 mål 2,04 unibet logo
Under 2,5 mål 1,91 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: