Speltips, Liverpool – Arsenal 13/1: Storfajt på Anfield

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2016

Storklubbarna Liverpool och Arsenal möter varandra på Anfield. Som alltid är det tre betydelsefulla pinnar i potten. Var hamnar de?

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag!

Trots bekymren har Liverpool ännu inte blivit frånkörda av toppkonkurrenterna, utan håller fortfarande häck i häl. Från åttondeplatsen har man så lite som tre poäng upp till femman Manchester United – det är helt öppet i kampen om Europabiljetterna. När var det såhär pass jämnt senast?

Tycker att man klivit upp ett snäpp under Jürgen Klopp, men det finns alltjämt stora delar i spelet att jobba med. Ska Liverpool åter bli en toppklubb, måste det helt enkelt städas om i truppen. Man håller inte för mer än vad som visats, vad det verkar som.

Råder desto större harmoni i Arsenal, som sedan ett par veckor tillbaka hittas i toppen av tabellen, och dessutom är man klara för slutspelet i Champions League samt lever vidare i FA-cupen. Ner till tvåan Leicester City skiljer två pinnar och ytterligare en till jagande Manchester City.

Det är alltså en extremt betydelsefull pott på spel, mellan två rivaler, när Liverpool ska försöka koppla kontakt starkare kontakt med Europaområdet och Arsenal hålla avståndet ner till toppkonkurrenterna.

Fyra mittbackar borta

Varit inne på det i en handfull rekar från matcher där Liverpool är ena halvan – ”The Reds” överskattas ofta av oddssättarna; lever på sin historia och sitt namn. Tycker att fallet är så även här och varåt värdet lutar är tveklöst.

Förutom den rådande klasskillnaden – att det skiljer 12 pinnar dem emellan i tabellen talar för sig självt – är Liverpool drabbade av enorma skadeproblem. Ett tvåsiffrigt antal spelare är skadade, flera av dessa av största betydelse. Såväl offensivt som defensivt är man klart decimerade med eventuellt hela fyra mittbackar borta och bland de offensiva pjäserna hittar vi bland andra Philippe Coutinho, Daniel Sturridge samt Divock Origi.

Inte så att Arsenal är befriade från skadeproblem heller, de är dock mycket mindre och man har inte drabbats av någonting nytt på den fronten. I relation till Jürgen Klopp, sitter Arsené Wenger i en trevlig situation inför laguttagningen.

Har väntat på en oddsrörelse och nu när vi fått se den, kliver vi in på Arsenal +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till smakrika 1,85x hos Bet365.

Klicka här för att rygga spelet hos Bet365 – få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 13/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Liverpool 2,95 betway logo
Oavgjort 3,53 unibet logo
Arsenal 2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,91 redbet logo
Under 2,5 mål 1,95 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: