Speltips Liverpool – Aston Villa 20/5: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2023

Viktiga poäng i toppskiktet står på spel då Liverpool och Aston Villa drabbar samman i den 36:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 20 maj 2023 med avspark kl 16:00 på Anfield.

Liverpool – Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool har varit opålitliga och blandat och gett genom hela den här säsongen – fram till och med för en dryg månad sedan. Då körde man över Leeds med 6-1 och det blev startskottet på en sju matcher lång segersvit.

Den här segerraden gör att man nu – med två ligamatcher kvar att spela – utmanar om en plats i Champions League nästa säsong. Inför den här omgången är man endast en poäng efter Manchester United som har en match mindre spelad. Efter den här matchen mot Aston Villa har Liverpool kvar att möta ett avsågat Southampton i den sista omgången.

Jurgen Klopps manskap kommer onekligen till den här matchen med en god känsla. I de tre senaste matcherna har man inte bara vunnit utan även hållit nollan då man ställts mot Fulham, Brentford och Leicester.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool har hittat rätt

Aston Villa har, precis som Liverpool, stått för en imponerande slutspurt. De ligger just nu på en åttonde plats i tabellen där man har samma poäng som Tottenham på placeringen ovanför.

Man har därmed en god chans att bli sjua sedan man förra helgen besegrat just Tottenham med 2-1. Dessförinnan hade man dock två raka förluster på bortaplan mot Manchester United och Wolverhampton. Torsken mot Man United var då lagets första efter en svit på åtta segrar och två kryss på de tio föregående matcherna.

Liverpool och Aston Villa möttes senast på Villa Park i slutet av december. Gästerna gick då segrande med 3-1. När de nu möts igen är det Liverpool som gäller som klara favoriter då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.50 gånger insatsen.

Liverpool har gjort ett par taktiska justeringar som har slagit väldigt väl ut. Framförallt har Alexander-Arnold blomstrat i en mer centrerad roll. Aston Villa har visserligen också de en fin trend, men de har tappar lite momentum i och med de två bortaförlusterna.

Spelbolagen lutar tydligt åt att det här kommer att bli en målrik tillställning, men jag är inte så säker på den saken. Aston Villa är välorganiserade och det har varit målsnålt i de flesta av deras senaste matcher. Samtidigt har Liverpool sett väldigt solida ut på sistone. Mitt spel blir därför att Liverpool vinner samt att det görs under 4.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool & under 4.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 20 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo