Speltips, Liverpool – Borussia Dortmund 14/4: 1,90 är i överkant

Spelbloggare Publicerat: 13 april 2016

Återkomsten till Westfalenstadion var mer än en positiv upplevelse för Jürgen Klopp. Hans Liverpool lyckades lösa 1-1 mot extremt hemmastarka Borussia Dortmund, vilket bäddar för en fantastiskt intressant retur på Anfield. Vad landar allt i?

En oväntat stark försvarsinsats och ett fint mål från Divock Origi, som på allvar håller på att etablera sig i startelvan, har sett till att Liverpool nu står med en kalaschans att avancera vidare till semifinalen i Europa League, trots att man på förhand närmast var helt uträknade. 1-1 på Westfalenstadion – få klubbar i Europa kan stå för sådana prestationer.

Var favoritskapet nu ska luta är oddssättarna oense om. Över det hela är dock Dortmund de som tippas främst – det är trots allt den tyska tvåan, en maskin i sina bästa stunder, mot ett Liverpool som inte är bättre placerade än åtta i Premier League. De engelska klubbarna har också en nutida historia av att misslyckas ute i Europa.

I förra veckans seriefajter roterade både Liverpool och Dortmund. De förstnämnda vann ändå med 4-1 över Stoke inför hemmapubliken medan Dortmund ”bara” fick 2-2 i derbyt mot Schalke 04. Ska dock nämnas att matchen, i alla fall rent sportsligt, var av lite större betydelse för Liverpool eftersom man fortfarande jagar en Europabiljett.

Gästerna får förnyat förtroende

Lämnade förtroendet i Dortmunds händer med ett minushandikapp i match nummer ett, vilket alltså missade – men min känsla är ändå att värdet, på nytt, hittas i spelen till tyskarnas favör. Flera objekt som är intressanta – jag faller främst för det enklaste av dem; att de ska avancera vidare.

Liverpool är förvisso i helt okej form – trots att vinsten över Stoke senast var den första på fyra fajter – och ska absolut kunna bjuda upp till dans, vilket de visade på Westfalenstadion.

Men över 180 minuter bör Dortmund helt enkelt vara bättre – allt annat vore en skräll av den större modellen – och när oddsen nästan är fördelade fifty-fifty, då är det på sin plats att investera i tyskarna, som innan den här fajten skickade ut Tottenham med 5-1 och dessförinnan Porto med 3-0 över två matcher.

Mycket handlar om att få in en bortabalja och med det offensiva kapitalet, den kunskapen som finns, bör det inte vara något större problem att lösa, inte minst mot ett Liverpool som stundtals kan uppträda svajigt i försvarsspelet.

Unibet dukar ut 1,90 x polletterna för att Dortmund ska avancera vidare – det klipper vi på direkten, utan att tveka.

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund att avancera vidare
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 14/4
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: