Speltips, Liverpool – Manchester United 17/1: Bittra rivaler bjuder upp till kamp

Spelbloggare Publicerat: 16 januari 2016

Tungviktsbatalj tillika derby står på söndagens Premier League-meny när Liverpool och Manchester United ska slåss om tre blytunga pinnar på Anfield. Vi har en stark känsla över var de kan hamna…

Förvisso inte samma stad, men matcherna mellan Liverpool och Manchester United brukar tituleras som ett derby – avståndet mellan städerna är litet och som bekant är det två oerhört bittra rivaler som drabbar samman.

Nian och sexan, båda aktuella i kampen om Europabiljetterna – ändå får Liverpool och Manchester United, som alltid, oavsett, tippas vara uppe och fajtas om medaljerna. De är bara att inse; klubbarna är inte samma storheter som förr.

Glappet mellan de precis på den övre tabellhalvan och Europaområdet är oerhört litet. Flera konkurrenter som är med och fajtas om de där biljetterna till Europa League. Mellan Manchester United och Liverpool skiljer tre pinnar.

Liverpool med positiva besked i veckan

Lagen kommer från varsitt 3-3-möte i veckan. Liverpool hemma mot Arsenal, i vad som var en av årets bästa prestationer. Sett över 90 minuter borde det ha landat i tre pinnar, men serieledarna var mer effektiva – alltjämt är det med positiva minnen som Liverpool kommer från den matchen.

Inte samma positiva besked för Manchester United som ställdes emot nästjumbon Newcastle på St. James’ Park. Faktum är att man ledde med två baljor, men under den andra halvan av matchen tappade man det totalt – avslutande 50 minuter släpptes tre mål in och det fina försvarsspelet som annars visats upp fick vi inte ens se glimtar utav.

Är inte alls imponerad av vad United presterat på sistone och på bortaplan har man stora problem; inte vunnit på de fem senaste försöken och släppt in minst två mål i de fyra senaste.

Fortsatt stora skadeproblem för båda parter. Liverpools skadelista har varit välfylld under flera månader, men ändå kunnat prestera på en acceptabel nivå de senaste veckorna och prestationen mot Arsenal lovar mycket inför framtiden.

Det mesta talar för att Bastian Schweinsteiger och Michael Carrick hamnar utanför Uniteds trupp på nytt och mittfältet, precis som försvaret, känns farligt tunt för tillfället…

Försvarsspelet oroar, men kan Liverpool visa upp i närheten av samma frejdiga offensiv som senast – ska de helt enkelt lämna den här matchen med minst två gjorda mål. Spelar alltså minst två hemmamål till fina 2,45x hos Unibet. Känns klart bättre än den raka ettan till sju punkter mindre.

Speltips:

Speltips: Liverpool över 1,5 mål
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 17/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Liverpool 2,38 williamhill logo
Oavgjort 3,35 unibet logo
Manchester United 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,68 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: