Speltips Liverpool – Real Madrid 21/2: Finalrepris

Martin Efvergren Publicerat: 21 februari 2023

Ett Liverpool på uppgång gästas av de regerande mästarna Real Madrid i åttondelsfinalen av Champions League. Den första matchen spelas tisdagen den 21 februari 2023 med avspark kl 21:00 på Anfield.

Liverpool – Real Madrid

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Liverpool tog chansen att knapra in på Newcastle och därmed har man verkligen tagit upp jakten på en plats i Champions League nästa säsong.

Det blev en speciell inledning på mötet på St. James’ Park i lördags. Newcastle kom ut hårt men Liverpool var förberedda och spelade smart. Det gav dem två snabba mål följt av en utvisning på Nick Pope och efter drygt 20 minuter var matchen, i princip, avgjord.

Liverpool kommer nu till den här åttondelsfinalen i Champions League med två raka 2-0-segrar och känslan är betydligt bättre än för ett par veckor sedan. Real Madrid gäller alltjämt som knappa favoriter att ta sig vidare men Liverpool ser ut att vara på uppgång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oviss utgång

De regerande CL-mästarna Real Madrid har halkat efter Barcelona i La Liga, lär också de komma till det här mötet med en god känsla. De är även nyblivna klubbvärldsmästare och sedan dess har man tagit två raka segrar i ligaspelet.

I lördags satt det emellertid ganska långt innan man kunde avgöra bortamötet mot Osasuna. Två sena mål gav till slut en 2-0-seger och därmed har man totalt 6-0 på de två senaste ligamatcherna.

Carlo Ancelottis manskap har också goda minnen från förra vårens Champions League-final som man vann med 1-0 mot just Liverpool. Därtill har man, om man ser till de sex senaste CL-mötena mot Liverpool, tagit fem segrar och ett kryss.

När de nu möts igen känns utgången oviss. Liverpool har hittat en stabilitet i sin två senaste matcher där man också hållit nollan. Skadesituationen ser också bättre ut än tidigare även om Darwin Nunez, som såg het ut i lördags, har problem med en axel.

Det finns förstås gott om offensiv kvalitet i båda lagen, men jag finner ändå bäst spelvärde i att det inte kommer att bli något målkalas. Båda lagen har stor respekt för varandras omställningsspel och ingen vill riskera för mycket i det här första mötet. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.78 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.78
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 21 februari
TV: 
Stream:  cmoreplay logo