Speltips, Liverpool – Stoke 10/4: Obefogat stora favoriter

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2016

Strålkastarljuset riktas mot anrika Anfield, var Liverpool tar emot mittenkonkurrenten Stoke. Känslan är att en tät match väntar och vi undrar om värdens favoritskap inte blivit lite för stort?

Vad är värt att prioritera? Liverpool har fullt upp med Europa League-kvartsfinalen mot Dortmund – första matchen slutade 1-1 i Tyskland och returen väntar på torsdag – och eftersom ett så pass bra bortaresultat löstes, får titelmöjligheten i hela turneringen ses som stor. Den sista och enda kvar detta spelår.

I seriespelet står man på en anonym niondeplats, dock med en respektive två matcher färre spelade än konkurrenterna ovan, i det täta skiktet mellan EL-platserna och mitten. En vinst här skulle sätta – blodsmak i munnen.

Stoke hittas precis över sina motståndare i tabellen; med två pinnar. Ska dock nämnas att de spelat 32 matcher mot Liverpools 30. Samma situation som för motståndarna – Europachansen lever alltjämt, men den är relativt liten.

Två jämna parter

I Europatider, när turneringarna kliver in i sina sista skeden, kan det ofta hittas tunna favoriter ute i de stora europeiska serierna. En kategori av lag som Liverpool, utan tvekan, ingår i. Här skulle jag inte bli det minsta förvånad om Stoke plockar åtminstone en pinne.

Över det hela – Liverpool brukar vara överskattade av oddssättarna och Stoke tvärtom.

Nu har hemmaspelarna bara vilat tre dagar inför matchen och blickarna är förstås redan på returfajten mot Dortmund. För tillfället är Europa League överordnat Premier League. Givetvis. Vi är i en fas av spelåret där det handlar om att prioritera.

Värden lider av två stora avbräck i Jordan Henderson samt Emre Can. Svårfyllda luckor lämnas efter dem.

Vissa skadebekymmer i Stoke, men tillbaka fås mittbacksklippan Ryan Shawcross. Glädjande besked – han är truppens kanske mest betydelsefulla pjäs. Även Xherdan Shaqiri är tillbaka.

Det här kommer bli tätt, vågar jag nästan lova. Stoke +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – spelas därför till smakrika 1,85 x smeten hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Stoke +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 10/4
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: