Speltips, Liverpool – Sunderland 26/11: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 25 november 2016

Andraplacerade Liverpool tar emot nästjumbon Sunderland klassisk avsparkstid, 16:00, under lördagen och vi tror faktiskt att det kan komma att bli en tätare fajt än spelbolagen förutspår.

Från totalt mörker, till att nu se ljuset. 10 matcher in i serien var Sunderland fortfarande utan vinst, två pinnar sammanlagt, men nu har två treor i följd plockats – borta över Bournemouth och hemma över Hull City. Lossade rejält mot de senare nämnda, 3-0. Fart och fläkt – en fantastisk prestation.

Nu blir det intressant att se, finns det styrka att utmana ett på pappret flera klasser bättre Liverpool? Värt att ha i åtanke; hela 19 pinnar skiljer lagen åt i tabellen.

Liverpool ser ut som en stark titelaspirant och har fördelen att inte spela Europaspel, till skillnad från flera toppkonkurrenter. Inte en enda av de 13 senaste matcherna har förlorats, varav tio vunnits. Skulle man dra det längsta strået i den här bataljen sätts hård press på Chelsea, som halvtimmen senare ställs inför en tuff match mot Tottenham. Kan förstaplatsen kanske till och med tas över?

Adam Lallana åkte på en smäll under landslagsuppehållet och missar med största sannolikhet matchen. Sunderland har fått besked om att Paddy McNair missar resten av spelåret och sedan tidigare är spelare som Sebastian Larsson och Fabio Borini skadade.

Galna odds

Liverpool är kanske hetast i hela serien, men känslan är att ett pånyttfött Sunderland borde kunna streta emot på ett acceptabelt vis.

En 2,5-handikapplina är hur som helst missvisande för hur verkligheten ser ut. Inget snack om saken; Sunderland ska få förtroendet när siffrorna ser ut såhär. Svårt att se de bli utspelade.

Hoppet lever för Sunderland efter två raka vinster och det är inte bara så att man fajtats hem de sex pinnarna – spelet har också lovat mycket; disciplinerat försvarsspel kombinerat med ett vasst anfallsdito.

Värt att påminna om att Sunderland ”bara” förlorat två matcher med större siffror än uddamålet under de inledande 12 matcherna och det hållits jämnt mot bland andra Manchester City, Tottenham och West Ham – när formen varit klart sämre.

Finns inte så mycket att diskutera…

Sunderland +2,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar med max två mål, spelar oavgjort eller vinner – synas till 1,73 gånger pengarna hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Sunderland +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 26/11
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
¨

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: