Speltips, Liverpool – Tottenham 2/4: Hörnspel dubblar smeten

Spelbloggare Publicerat: 2 april 2016

En måstematch står på schemat när storklubbarna Liverpool och Tottenham ska slåss om betydelsefulla pinnar på Anfield, varifrån hörnpolletter placeras till närmare dubbelt betalt.

Landslagsuppehållet är över och vi kliver in i den sista delen av årets upplaga av Premier League. Verkligheten är annorlunda för parterna, men en sak förenar dem – de måste kamma hem alla pinnar. Var hamnar de?

Det är inte lätt för Liverpool; de väntas alltid vara uppe i toppen och fajtas, men de senaste åren har materialet inte varit i närheten av tillräckligt starka för det. För tillfället är de placerade nia, men med en respektive två matcher färre spelade än de flesta konkurrenter ovan och en trea här skulle innebära att de blir mer än aktuella för Europastriden.

Tottenham har höjt nivån med flera snäpp efter nyår och är den främste, ende, utmanaren till serieledande Leicester. Fem pinnar skiljer upp till dem och skulle det bli en förlust här, ja, då är det väl ändå kört? Framförallt om den nämnda konkurrenten vinner över Southampton under söndagseftermiddagen.

Både positiva och negativa besked på skadefronten för Liverpool. Roberto Firmino är tveksam för spel och Christian Benteke kan vi räkna bort helt och hållet. Däremot fås James Milner samt Alberto Moreno tillbaka. Mer eller mindre oförändrad situation för Tottenham.

De vinner ”hörnmatchen”

Gästande Tottenham är den hetare parten, det är tveklöst. Men att de skulle kliva ut på Anfield och dominera spelet? Det har jag svårt att tro. Snarare så att det satsas hårt på omställningsspelet, där det finns vassa bestick i lådan.

På hemmaplan vill Liverpool alltid styra och ställa, vilket de också tillåts i de flesta av fallen. Attackerna sker ofta utåt kanterna, vilket bidrar till att hörnorna radas upp 7,3 framåt och 4,5 bakåt är hemmafacit på. Tottenhams bortafacit är 5,6-4,5 – man spelar inte i närheten av lika framåtlutat som på White Hart Lane.

Ser också sannolikheten för att Liverpool hamnar i uppförsbacke som stor, vilket brukar bidra till ökad hörnproduktion i takt med att positionerna pushas uppåt.

Oddssättarna verkar tro att Tottenham, just för att de är tvåa i serien, ska kliva ut och försöka dominera det här. Inte vi – och Liverpool spelas med -0,5 hörnor (asian handicap) till finfina 1,95 x smeten hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Liverpool -0,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 2/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 


 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.