Speltips, Liverpool – West Bromwich 13/12: Allt talar för att en tillknäppt batalj väntar

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2015

Det osar målsnålt från anrika Anfield när Liverpool ska försöka sig på den svåra uppgiften att bryta upp West Bromwichs monsterförsvar under söndagseftermiddagen.

Var har vi Liverpool för dagen? Det är alltid lite svårt att veta. Som alltid med den stora publikjätten, vad det känns; är de toppen- eller mittenmaterial?

Nu hittas man hur som helst precis i mitten av tabellen, på tiondeplats, men de flesta konkurrenterna ovan har spelat en match mer och upp till femman Tottenham, som innehar den sista Europa League-biljetten, har man bara tre pinnar. Det är tätt och jämnt i alla delar av tabellen…

Fyra pinnar under Liverpool hittas just – West Bromwich, placerade stabilt i mittengröten av tabellen. Det saknas spets att kunna utmana uppåt på den övre tabellhalvan, men stabiliteten ska hålla de på en bra bits avstånd ner till den absoluta botten. Stabiliteten är väl det som etiketterar WBA under Tony Pulis bäst.

Sju av sju under linan

Det här kan väl inte annat än att bli en målsnål batalj? Svårt att se det här bli en direkt sprudlande historia, utan istället – tätt och jämnt.

Liverpool har tappat lite momentum efter sin fina period mellan slutet av oktober och början på december; förlorade med 0-2 borta mot Newcastle förra veckan och spelade oavgjort, mållöst, mot Sion senast – det var dock ett väntat resultat, ett som båda parter hade köpt på förhand, eftersom det innebar att de båda skulle avancera vidare till slutspelet.

Men att luckra upp täta och lågt liggande försvar har varit och är ett problem för Liverpool. Överraskande nog – inte minst hemma på Anfield. Nu möter man ett av seriens mest defensivt orienterade konkurrenter, som dessutom är i fantastisk form med två oavgjorda i rad – Tottenham (h) och West Ham (b), vilka följde upp en 2-1-vinst över Arsenal.

På bortaplan, där man oavsett motstånd backar hemåt rejält, har sju av sju matcher klivit under 2,5 mål och fem av dem under 1,5 till och med. Fyra av Liverpools sju hemmamatcher har också understigit linan.

Och att Daniel Sturridge – någon förvånad? – blivit skadad på nytt ökar förstås inte chanserna för Liverpool att hitta rätt framåt.

Till 1,81x är det bara att slussa in polletterna på under 2,5 mål.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 13/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Liverpool 1,48 betrally logo
Oavgjort 4,75 unibet logo
West Bromwich 9,50 betway logo
Över 2,5 mål 2,10 expekt logo
Under 2,5 mål 1,81 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: