Speltips, Liverpool – West Bromwich 22/10: Ännu ett målpartaj?

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2016

Ett utvilat och formstarkt Liverpool hoppas ta ännu ett kliv närmare toppen av kullen när de under lördagen gästas av West Bromwich på klassiska Anfield. Det mesta talar för att en öppen matchbild är att vänta – kan vi således räkna med ett målpartaj?

Liverpool har hittat stilen – och det med besked. Med cupen inräknad hade de innan 0-0-krysset mot Manchester United senast fem raka vinster och då stod bland andra Chelsea och Leicester som motståndare under den här perioden.

Jürgen Klopps Liverpool flåsar nu toppen i nacken – upp till serieledande Manchester City skiljer endast två pinnar och däremellan hittas Arsenal och Tottenham. Helt öppet race! Handlar om att inte tappa i matcher som denna.

Botten- eller mittenmaterial? West Bromwich är lite svåra att tyda, men av deras trupp och prestationer hittills att bedöma ska bottenstriden kunna undvikas, även fast vissa vill placera dem i det facket. En plats i mitten, eventuellt den undre tabellhalvan – men med ett relativt stort avstånd från den absoluta botten, precis som i fjol? Detta spelår har det blivit två vinster, fyra kryss och två förluster – ett rätt bra facit.

Bra besked för Liverpool som får ett par spelare tillbaka i speldugligt skick. Joe Gomez och Sheyi Ojo är fortfarande out. Gästerna står som helt skadefria, men har försvarspjäsen Jonny Evans avstängd. Nära på de bästa möjliga startelvorna ser därför ut att kunna presenteras.

Mål åt båda håll?

Fart och fläkt. Så får vi alltid se Liverpool på Anfield.

De försökte med det nu senast, men Manchester United ställde upp försvarsbussen på ett effektivt sätt. Annorlunda matchbild att vänta nu, med ett klart mindre starkt motstånd på andra planhalvan – och med Klopp vid rodret har Liverpool varit bra på att dyrka upp låga försvar.

Men när Liverpool pushar upp positionerna, brukar också en och annan balja från motståndarna kunna slinka in – även om det nödvändigtvis inte betyder poängtapp. Offensiven är fantastisk, men defensiven lämnas lite handfallen.

West Bromwich är kända för att vara försvarsstarka och lite tunnare framåt, men de har visat att en hel del udd finns på sistone. Tre raka 1-1-matcher är uppradade – senast mot Tottenham – och dessförinnan vann man med 4-2 över West Ham. Betydande defensivt avbräck i Jonny Evans nu också.

Fem av WBA:s åtta matcher i serien har bjudit på mål åt båda håll och för Liverpool är statistiken sex av åtta.

Värt att nämna är också att fem av de sex senaste inbördes matcherna innehållit mål åt båda håll.

1/2/3-1/2?

BLGM – ja spelas till 2,15x hos Unibet, som ni får 200% extra upp till 1 000 kronor i välkomstbonus hos – sätt in 500 och få 1 500 kronor att spela för!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 22/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: