Speltips Ljungskile – Ahlafors 21/6: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 21 juni 2023

Tabelljumbon Ljungskile SK gästas av Ahlafors IF i den 14:e omgången av Ettan Södra. Matchen spelas onsdag den 21 juni 2023 med avspark kl 19:00.

Ljungskile – Ahlafors

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ljungskile SK var ett av de bättre lagen i Ettan Södra förra säsongen då man slutade på femte plats. Den här säsongen har man haft det betydligt tuffare. Efter 13 spelade matcher har man skrapat ihop 11 poäng och ligger därmed sist i tabellen inför den här omgången.

Ljungskile tog en viktig seger över den nuvarande nästjumbon Vänersborg för en dryg månad sedan, men därefter har man bara tagit två poäng på sina fem senaste matcher.

I lördags spelade man 2-2 borta mot BK Olympic och i omgången dessförinnan föll man med 4-0 borta mot Lunds BK.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mer kamp än skönspel

Västgötska Ahlafors IF vann Division 2 Norra Götaland förra säsongen och har som nykomlingar i Ettan Södra inga högre förväntningar på sig. Utifrån förutsättningarna har man gjort det helt okej så här långt då man spelat ihop 14 poäng på 13 matcher. Det ger en tolfte plats i den jämna tabellen inför den här omgången.

Ahlafors hade en fin period i maj månad då man vann tre raka matcher. Sedan dess har man dock tappat momentum och nu kommer man till den här matchen med fyra raka förluster om vi räknar in nederlaget mot FC Trollhättan i Svenska cupen.

I lördags föll man med klara 5-1 borta mot Oskarshamns AIK och i den senaste hemmamatchen blev det förlust med 4-0 mot serieledarna Trollhättan. Det var således andra raka matchen mot just Trollhättan då man även förlorade med 4-3 i cupen i matchen dessförinnan.

Viktiga poäng står nu spel i bottenstriden där Ljungskile är tre poäng efter Ahlafors. De förstnämnda gäller, trots jumboplatsen, som favoriter till omkring 2.07 gånger insatsen.

Båda lagen har släppt in en hel del mål på sistone och spelbolagen lutar tydligt åt att det här kommer att bli målrikt. Jag är dock inte så säker på den saken utan finner ett bättre spelvärde i det motsatta.

Ljungskile är mest pressade att vinna medan Ahlafors primärt kommer fokusera på att sätta defensiven. Jag tror att det här kommer att bli en tät batalj med mer kamp än skönspel. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 2.25 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 21 juni 2023
TV: 
Stream: