Speltips, Ljungskile – Gais 22/6: De vinner västderbyt

Spelbloggare Publicerat: 22 juni 2015

Västderby vankas i Superettan. Ljungskile får besök av Gais och trots att inbördesstatistiken talar för oavgjort – har vi hittat en vinnare på Uddevalla Arena.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Tre platser, men bara en pinne skiljer mellan rivalerna. Ljungskile parkerar precis i mitten av tabellen, Gais på elfteplatsen. Båda får betraktas som fiaskon hittills, efter 13 spelade matcher, då flera tippade dem uppe i toppen, att vara med och fajtas om biljetterna till Allsvenskan. Ännu inte kört, men det kommer krävas rejäla uppryckningar.

Gais spelade så sent som den 10:e senast, även då i ett derby. Efter årets mest målrika halvlek, alla sju kom under första 45, blev det en säker 5-2-vinst mot Utsikten trots att man hamnade i uppförsbacke redan efter två minuter. Offensiven sprudlade, defensiven var svajig – ja, som det ofta sett ut under året.

Ännu inte kommit ut några skaderapporter från Gais sida, vilket talar för att samma manskap är tillgängligt som mot Utsikten. Några avstängningar har man i alla fall inte åkt på.

Ljungskile är rejält skadeskjutet, men truppsituationen är mer eller mindre oförändrad från senast. En som fick chansen från start var den rutinerade måltjuven Hannes Stiller – ett förtroende han tog tillvara på. Såvida man inte åker på skador under matchens gång, ska det inte vara på tal om några problem.

Hemmastarkt mot bortasvagt

Det blev en 4-0-vinst borta mot AFC United för Ljungskiles del för exakt en vecka sedan. Efter en sämre period med fem vinstfria matcher och fyra i följd utan gjort mål – fungerade helt plötsligt allting. Ren och skär propagandafotboll bjöds på, fyra olika spelare prydde målprotokollet varav ena var just nämnda Hannes Stiller som med all sannolikhet får starta även denna match.

Den stora orsaken till att LSK bara hittas på åttondeplatsen är det usla bortaspelet; hemma har man däremot fina 4-1-1 i resultatraden. Torsken kom i den senaste hemmamatchen, men det mot ett urstarkt Östersund och de är oerhört svåra att slå i rådande slag. Knappast någon panik.

För Gais är situationen densamma. På hemmaplan är man starka, borta klart sämre. Två matcher har vunnits och fem förlorats på resande fot och i alla förlustmatcher har man blivit nollade, detta trots att det finns flera namnstarka pjäser i offensiven. I början av månaden åkte man på en 0-3-torsk mot Syrianska på Södertälje Fotbollsarena i en match där absolut ingenting stämde.

De fem senaste matcherna lagen emellan har alla slutat oavgjort och det blir alltid jämnt när dessa två drabbar samman – men med lagens hemma- kontra bortafacit samt Ljungskiles prickfria prestation mot AFC United i bakhuvudet vill jag ändå ställa ut värden som klara favoriter.

Känslan är att Ljungskiles resa mot toppen bara påbörjats och ettan kan spelas till 1,80x hos William Hill. Väljer dock att hålla insatsen en bit under medel, ett derby är ändå just – ett derby.

Unik bonus hos Mybet!

Mybet erbjuder våra läsare en unik bonus, betydligt högre än deras standarderbjudande. Klicka här för att låsa upp bonusen värd 1 000 kronor.

Speltips:

Speltips: Ljungskile vinner, rak etta
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:20, måndag 22/6
TV / Stream:  tvfyrasport logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ljungskile 1,80 williamhill logo
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Gais 4,80 comeon logo
Över 2,5 mål 1,97 unibet logo
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: