Speltips, Ljungskile – Jönköping Södra 21/7: Oddssättarna fel ute

Spelbloggare Publicerat: 21 juli 2015

Omgång 16 av Superettan, omstarten efter uppehållet, ska spikas ihop. För underhållningen står Ljungskile och serieledande Jönköping Södra för och vi tycker inte att oddssättarna pekar ut rätt favorit.

Ljungskile var närmast ute ur diskussionen om att kunna plocka en allsvensk biljett, men avslutade med tre raka vinster innan uppehållet och är nu åtta i serien, skulle vid händelse av en vinst här kliva upp två platser och bara ha två pinnar upp till tredjeplatsen.

Allt annat än kört med andra ord. Det var fina insatser man stod för i de här tre matcherna, varav två vanns med 4-0 – dessa mot AFC United och Utsikten – och övrig med 3-2 hemma mot GAIS. Men ska också nämnas att motståndets kvalité kan diskuteras; de två förstnämnda är nykomlingar som blivit allt sämre med tiden och GAIS har haft stora bekymmer på bortaplan.

Över det hela är jag inte alls imponerad av vad LSK lyckats åstadkomma under den första halvan av serien; man har inte alls kommit upp i nivå, varken spel- eller resultatmässigt. Kanske inte helt oväntat om man åker på ett bakslag efter fjolårets succé, dock?

”Fifty-fifty i min bok”

11 av 15 matcher vann J-Södra under våren – ett fantastiskt facit i en så pass svårspelad serie som Superettan är. I och med Östersunds vinst häromdagen har man dock släppt förstaplatsen till den nämnda konkurrenten, men poäng här skulle innebära att den återtas. Även om det också bränner lite underifrån bör man till slut plocka en av de två direktbiljetterna till Allsvenskan.

Så bra är man faktiskt och jag skulle till och med påstå att J-Södra direkt kommer vara mogna för allsvenskt spel. Man jobbar stenhårt med sin spelidé; har en stabil defensiv med André Calisir, som gjort en fantastisk vår, som grundkugge och flera spelare som är vana matchvinnare.

Man åkte på årets andra förlust precis innan uppehållet efter 0-1 hemma mot Degerfors och det kändes lite som en käftsmäll efter en fin period dessförinnan, men uppehållet kom lägligt och förhoppningsvis har man hunnit ladda om batterierna.

Ljungskile stärks av att spela på hemmaplan, men J-Södra är någon nivå bättre – i min bok ska det här vara fifty-fifty och då hittas alltså värdet i bortalaget. J-Södra 0.0 asian handicap (pengarna tillbaka till oavgjort) spelas till 2,10x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: J-Södra 0.0 asian handicap
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, tisdag 21/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ljungskile 2,40 guts logo
Oavgjort 3,35
J-Södra 2,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,90 mybet logo
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: