Speltips, Lorient – PSG 19/4: Ett steg närmare trippeln

Spelbloggare Publicerat: 18 april 2016

De franska dominanterna från huvudstaden, PSG, är ute efter den inhemska trippeln och ställs mot Lorient på bortaplan i semifinalen. Slutar det i en klar vinst?

Nu inleds en av de viktigaste spelveckorna för Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain. Först, den här semifinalen och bara dagarna därpå vankas final i Ligacupen. I och med uttåget ur Champions League är siktet inställt på att plocka den åtråvärda, inhemska trippeln – på nytt.

Och direkt efter den bittra förlusten mot Manchester City, hittade PSG tillbaka. Caen, placerade nia i tabellen, maldes ner och besegrades med tennissiffrorna 6-0 – en match där Zlatan stod för två baljor och även assisterade till två.

Lorient tillhör mittenskiktet i Ligue 1, är på elfteplats, och har varken chans på Europaplatserna eller riskerar att trilla ur serien. Rätt lite att spela för – vilket ökar tempen inför den här cupfajten. En storskräll här och titeln är extremt nära. Det hade de väl knappt kunnat drömma om inför spelåret, en titel?

PSG har allt fokus på cuperna

Men vad pekar på att Lorient ska kunna studsa förbi Paris Saint-Germain, som är på en helt annan nivå än konkurrenterna i landet?

Nu när PSG är ute ur CL och serietiteln är klappad och klar sedan månader tillbaka, är det bara cuperna som är av betydelse. Exempelvis vilades det ordinarie mittbacksparet, Thiago Silva och David Luiz, i storkrossen av Caen medan de andra ordinarie pjäserna visade stora formbesked.

– Det var väldigt viktigt för oss att hitta tillbaka till den vinnande vägen, säger Blaise Matuidi inför matchen.

Och vad talar för att de skulle dippa direkt efteråt, mot ett mediokert Lorient? Inte mycket. Det ska skilja flera snäpp i kvalité, formen finns uppenbarligen där och allt fokus är på cupfajterna. Proppen ur på nytt?

PSG -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid uddamålsvinst – spelas till 1,96 x polletterna hos Unibet.

Speltips:

Speltips: PSG -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 19/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: