Speltips Los Angeles FC – Houston Dynamo 15/6: Returmöte i MLS

Martin Efvergren Publicerat: 14 juni 2023

Los Angeles FC tar emot Houston Dynamo i MLS Western Conference. Matchen spelas natten till torsdag den 15 juni 2023 med avspark kl 04:30 svensk tid.

Los Angeles FC – Houston Dynamo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Los Angeles FC har totalt sett gjort det väldigt bra då man tagit 26 poäng på 14 ligamatcher. Det ger, för tillfället, en tredje plats i MLS Western Conference och det trots att man har spelat minst två matcher färre än de övriga lagen i den haltande tabellen.

Nu är dock trenden inte den bästa om vi räknar in cupspelet. På de fem senaste matcherna har man endast tagit en poäng där man i helgen föll mot just Houston Dynamo med klara 4-0 på bortaplan. I omgången dessförinnan spelade man 0-0 hemma mot Atlanta United.

Räknar vi in de två förlusterna i dubbelmötet mot mexikanska León i Concacaf samt förlusten i derbyt mot LA Galaxy i US Open Cup så har Los Angeles FC endast gjort ett mål på de fem senaste matcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

LA FC är klara favoriter

Houston Dynamo FC har spelat ihop 21 poäng på 16 ligamatcher, vilket ger en sjunde plats i MLS Western Conference. De är alltså fem poäng efter Los Angeles FC med två matcher mer spelade, men lär komma med en god känsla efter 4-0-segern i lördags.

I ligaspelet hade Houston Dynamo två raka förluster inför helgens omgång. På bortaplan hade man då åkt på klara nederlag mot både Vancouver Whitecaps och St. Louis City. Man kommer emellertid till den här matchen med två raka segrar sedan man slagit Chicago Fire med 4-1 i US Open Cup.

När Los Angeles FC och Houston Dynamo möttes i Houston den gångna helgen slutade det i en klar hemmaseger. Trots det är det de förstnämnda som gäller som klara favoriter inför den här returmatchen i Los Angeles. Ett rakt spel på att Los Angeles FC vinner ger endast omkring 1.36 gånger insatsen.

Los Angeles FC har det högsta poängsnittet i Western Conference och förlusten senast var deras blott andra på 14 ligamatcher. Houston Dynamo har blandat och gett desto mer och på så vis är det rimligt att Los Angeles är klara favoriter.

Viss osäkerhet för hemmalagets form finns dock och Houston Dynamo har gjort åtta mål på sina två senaste matcher. Mitt spel blir därför att båda lagen kommer göra mål till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 04:30, torsdag 15 juni 2023
TV: 
Stream: