Speltips, Lund – Kristianstad 13/7: Derbyspel från Söderettans bottenskikt

Spelbloggare Publicerat: 13 juli 2015

Skånederby står på schemat i Division 1 Södra – Lund och Kristianstad ryker ihop Klostergårdens IP. Till skillnad från oddssättarna tror vi att en målsnål batalj kan vara att vänta.

Sista matchen innan sommaruppehållet, derby och oerhört viktiga pinnar i potten. Mycket hetare än så blir det inte Söderettan. Det är i samma tabellområde som båda parterna hittas – botten. Lund är jumbo med bleka sju pinnar på 13 matcher medan Kristianstad spelat ihop 15 stycken och med det hittas precis över sträcket.

Det är inte bara i tabellen de har problem. Lund har brottats med konkurshot, vilket de, i alla fall för tillfället, undkommit och för Kristianstads del har man blivit beskyllda för att ha varit inblandade i uppgjorda matcher. Helt enkelt, två skakade klubbar.

Mot fjärdeplacerade Qviding plockade Lund sin blott andra trea för året förrförra veckan efter en 2-0-bortavinst och det var hoppfulla spelare som nu senast spelade derby borta mot serieledande Trelleborg – men förlustsiffrorna skrevs ändå, inte helt förvånande kanske, 0-4.

Kristianstad hade två raka vinster, varav den ena mot just Lund, innan de två senaste förlusterna. Borta mot Örgryte förlorade man med 0-5 och hemma mot Landskrona med 0-1 – svåra matcher, men formen får ändå betraktas som halvdan.

Oddssättarna ute och virrar

Gillar oddsen vi erbjuds på målmarknaden och min bestämda tanke är – målsnålt. Lund släpper förvisso in en hel del och tenderar att falla ihop som ett korthus i matcherna, vilket också målskillnaden på -30 tyder på. Framåt är inte hotet speciellt stort och faktum är att man gjort hälften så få mål – åtta stycken – som de som gjort näst minst i serien.

Kristianstad är bättre framåt, men har inte lyckats skapa speciellt mycket eller hittat nätet på de två senaste matcherna. Anfallaren Andreas Grahm, som är en av de absolut bästa i serien, ska enligt rapporter inte se lika vass ut som tidigare och under perioder blivit lite isolerad i de här två matcherna.

1-0 vann Kristianstad med när lagen möttes senast för en månad sedan och målet kom så sent som i den 94:e minuten. Tänker att vi kommer få se två avvaktande parter som, i och med tabellpositionerna, är räddare att förlora snarare än motiverade att vinna.

Att det inte blir mål åt båda sidor betalar 2,75x hos William Hill och det är spelvärt. Det är ett spel som suttit i sex raka matcher för Lund och i tre av de fem senaste för Kristianstad. Både väntad matchbild och statistiken talar för oss – 2,75x känns utan tvekan som ett brutalt felodds.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 13/7
TV / Stream:  Ses på plats. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lund 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,75 williamhill logo
Kristianstad 1,95 mybet logo
Över 2,5 mål 1,50 betway logo
Under 2,5 mål 2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: