Speltips Luton – Chelsea 2/3: Tvära kast

Martin Efvergren Publicerat: 2 mars 2022

Ett formstarkt Luton Town tar emot Chelsea i den femte omgången av FA-cupen. Matchen spelas onsdagen den 2 mars 2022 med avspark kl 20:15 på Kenilworth Road.

Luton – Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luton Town har vunnit sex av sina sju senaste matcher. I en av dessa matcher besegrade man Cambridge i FA-cupen vilket kvalificerade dem till den här fem rundan där man alltså ställs mot Chelsea.

Lutons fina form har tagit dem upp till en positiv kvalplats i Championship. För närvarande ligger man på en sjätte plats efter att ha tagit 54 poäng på 33 matcher. Sedan början av december månad har Luton spelat 15 matcher av vilka man vunnit elva, kryssat två och förlorat två.

Man kommer till den här matchen med tre raka segrar bakom sig. I lördags besegrade man Derby med 1-0 hemma och dessförinnan vann man borta mot Stoke med 2-1.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kr freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Faktorer som talar för Luton

För Chelseas del blir det nu tvära kast. Man kommer ifrån en Ligacup-final som hade det mesta när det kommer till underhållning och högklassig fotboll, ja allt förutom mål egentligen. För det blev en märklig match med så många bortdömda offside-mål att man tappade räkning. Trots mängder av nästan-mål förblev finalen mållös och det var sedan Liverpool som gick segrande efter en utdragen straffsparksläggning.

Ifrån den urladdningen på Wembley i söndags ska nu Chelsea ställa om mentalt för det här FA-cupmötet på Kenilworth Road i Luton. Det är säkerligen inte helt enkelt.

Chelsea var också riktigt illa ute i den senaste omgången av FA-cupen då man tog emot League One-laget Plymouth. Man vann då till slut efter avgörande i förlängning.

Faktum är att Chelsea och Luton möttes så sent som för ett drygt år sedan i FA-cupen på Stamford Bridge. Då vann Chelsea med 3-1. Chelsea gäller förstås också som klara favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. Ett spel på bortalaget ger omkring 1.37 gånger insatsen.

Det mesta talar naturligtvis för att Chelsea kommer att lösa det här, men det finns faktorer som talar till Lutons fördel. Deras resultat och form de senaste tre månaderna är obestridligt stark och därtill kommer Chelsea från en 120 minuter lång cupfinal som slutade med förlust.

Luton har hållit nollan i fem av sina åtta senaste matcher. Chelsea har bara släppt in två mål på sina sju senaste matcher och under ordinarie tid har det gjorts under 2.5 mål i deras 10 senaste matcher.

Mitt spel på den här matchen blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:15, onsdag 2 mars 2022
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: