Speltips Luton – Sunderland 16/5: Playoff-semifinal

Martin Efvergren Publicerat: 16 maj 2023

Sunderland leder med 2-1 inför returen mot Luton Town i playoff till Premier League. Matchen spelas tisdag den 16 maj 2023 med avspark kl 21:00 på Kenilworth Road.

Luton – Sunderland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luton Town har en imponerande säsong bakom sig i The Championship. Totalt spelade man ihop 80 poäng och slutade därmed trea med fem poäng ner till fyran Middlesbrough och hela elva till sexan Sunderland.

Rob Edwards har heller inte direkt slagit av på takten under slutskedet av säsongen. Visserligen kryssade man i tre av de fyra sista ligamatcherna, men det innebar att man avslutade med 14 raka matcher utan förlust.

Den sviten skulle dock komma att brytas i den första playoff-semifinalen borta mot Sunderland i lördags. Trots en drömstart med ett tidigt ledningsmål kunde hemmalaget vända och vinna med 2-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmastarka Luton

Sunderland AFC har som nykomlingar i Championship chansen att kliva rakt upp i Premier League. Detta sedan man, tack vare en imponerande slutspurt, lyckats knipa den sista playoff-platsen tack vare bättre målskillnad än Blackburn.

Tony Mowbrays unga manskap gick i in i det här playoff-mötet med nio raka matcher utan förlust och i lördags kunde man alltså utöka den sviten till tio matcher. Trots en tuff start med 0-1 redan efter elva minuter lyckades man resa sig. Lagets bäste målskytt Amad Diallo stod för kvittering strax innan halvtid. I den andra halvleken kunde sedan Trai Hume sätta det avgörande 2-1-målet.

Sunderland tog alltså elva poäng färre än Luton totalt, men i inbördes möten var det helt jämnt mellan lagen. Höstens möte i Luton slutade 1-1 och när de möttes i mars i Sunderland blev resultatet detsamma.

Sunderland har nu en 2-1-ledning att gå på, men det är Luton som gäller som favoriter att vinna den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring dubbla insatsen.

Totalt sett har Luton varit något starkare än Sunderland den här säsongen. Framförallt har man varit väldigt svåra att ha göra med hemma på Kenilworth Road. Ser vi till de sex senaste hemmamatcherna så har man tagit fem segrar och ett kryss. Den faktorn gör att jag tror att Luton har goda chanser att åtminstone ta det här dubbelmötet till förlängning. Mitt spel blir en rak etta, att Luton Town vinner matchen till 2.08 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luton vinner
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, tisdag 16 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo