Speltips Luton – Wolverhampton 23/9: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 23 september 2023

Viktiga poäng står på spel i botten av tabellen då Luton Town och Wolverhampton Wanderers gör upp i den sjätte omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 23 september 2023 med avspark kl 16:00 på Kenilworth Road.

Luton – Wolverhampton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Luton Town ser, som väntat, ut att gå en tuff säsong till mötes i Premier League. Efter fyra spelade ligamatcher har man fortfarande inte tagit någon poäng och ligger därmed sist i tabellen inför den här omgången.

Rob Edwards Luton har kämpat väl i samtliga matcher, men så här långt har det varit tydligt att den individuella kvaliteten inte har räckt till. Man har emellertid kommit närmare poäng i de två senaste matcherna då man förlorat med uddamålet hemma mot West Ham samt på borta mot Fulham i lördags. Dessförinnan hade man förlorat med klara siffror på bortaplan mot både Brighton och Chelsea.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Wolverhampton Wanderers var ganska illa ute förra säsongen och under sommaren har man avyttrat ytterligare kvalitet i spelartruppen. Därtill fick huvudtränare Lopetegui nog och valde att lämna skutan strax innan ligapremiären.

Förutsättningar som nye tränaren Gary O’Neil gick in i den här säsongen är med andra ord inte optimala. Precis som hos Luton har det, under säsongsinledningen, varit tydligt att Wolves inte längre har den individuella kvalitet som krävs för att hålla sig ovan bottenskiktet av Premier League.

Wolverhampton lyckades i alla fall knipa en viktig trepoängare i bortamötet mot Everton. Därefter har det dock blivit förluster mot Crystal Palace och senast Liverpool.

Av allt att döma kommer Luton och Wolverhampton i botten av tabellen och viktiga poäng står nu på spel. Hos spelbolagen gäller bortalaget som favoriter till ett odds omkring 2.20 gånger insatsen.

Även om Wolves har tappat många duktiga spelare så är man alltjämt ett, på pappret, vassare lag än Luton. Framförallt har man en Pedro Neto som har inlett säsongen väldigt starkt. Man saknar dock alltjämt en pålitlig målskytt och här lär man ställas mot ett Luton som kommer att göra precis allt för att ta sina första PL-poäng.

Jag lutar åt att det här kommer att bli en jämn, tät och mindre målrik tillställning. Mitt speltipsblir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.84 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.84
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 23 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo