Speltips Luxemburg – Liechtenstein 17/6: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 17 juni 2023

Luxemburg gäller som klara favoriter när man gästas av Liechtenstein i lördagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 17 juni 2023 med avspark kl 15:00.

Luxemburg – Liechtenstein

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Smånationerna Luxemburg och Liechtenstein har sällan mycket att sätta emot när det vankas EM- eller VM-kval. Det mesta talar nu för att det här är en match mellan den här EM-kvalgruppens två slutliga bottenlag. Efter två spelade matcher ligger de i botten där övriga lag är Island, Bosnien-Hercegovina, Slovakien och Portugal.

Luxemburg inledde emellertid EM-kvalet med en smärre skräll då man lyckades knipa en poäng borta mot Slovakien. Tack vare en solid försvarsinsats av gästerna förblev matchen mållös.

Lika väl höll Luxemburg dock inte ihop det då man tog emot ett stjärnspäckat Portugal i den efterföljande matchen. Redan efter en dryg halvtimme låg man under med 4-0 och det slutade i en 6-0-förlust.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

15 raka förluster

I jämförelse med Luxemburgs hemmamöte mot Portugal så gjorde Liechtenstein ett bättre resultat då man gästade Portugal i sin premiärmatch. Man föll då ”bara” med 4-0 i Lissabon.

Lika bra fokus hade man dock inte när man tog emot Island i den andra matchen. Där föll man samman totalt och förlorade med hela 7-0. Den förlusten innebär att Liechtenstein kommer till det här mötet med 15 raka förluster om vi även räknar in träningslandskamper.

Senast Liechtenstein vann en match var för tre år sedan då man slog just Luxemburg med 2-1 i en träningsmatch på hemmaplan. När de här båda nu möts igen är det dock Luxemburg som gäller som klara favoriter till ett odds omkring 1.10 gånger pengarna.

Bortsett från 6-0-förlusten mot Portugal senast så har Luxemburg gjort relativt bra resultat på sistone. I Nations League slutade man bara två poäng efter gruppvinnaren Turkiet och krysset borta mot Slovakien vid den senaste samlingen är en stark merit för en nation som Luxemburg.

Det mesta talar för att Luxemburg kommer att vinna den här matchen mot ett Liechtenstein som endast gjort ett enda mål på sina 15 senaste matcher. Frågan är om det kommer rinna iväg som det gjorde när Liechtenstein senast mötte Island eller om gästerna kommer hålla ihop det på ett bättre sätt.

Jag lutar åt att det är mest troligt att Luxemburg vinner det här med klara siffror. Mitt spel blir därför Luxemburg -2.5 (asian handcap) till 2.02 gånger pengarna hos Expekt..

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luxemburg -2.5 (asian hcp)
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 17 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo