Speltips, Lyon – Zenit 4/11: Franskt mot ryskt – vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 4 november 2015

Som Zenit presterat i Europa hittills… Borta mot ett skadeförföljt Lyon, som tvärtemot inte kommit till sin rätt, måste vårt hopp lämnas i deras händer.

Gruppjumbon mot -ettan, franska toppen mot ryska ditot.

Måstematch för Lyon, som i Ligue 1 är ett av alla dessa lagen som slåss om andraplatsen bakom dominanterna PSG, efter att bara ha kammat in en pinne på de tre inledande matcherna här i CL. Misslyckas man kamma fullt här – då släcks slutspelsdrömmen.

Om Lyon överraskat i negativ bemärkelse, har Zenit gjort det i positiv sådan. Ryssarna har fortfarande inte tappat en enda pinne och för deras del känns slutspelet i praktiken redan klart, medan en vinst skulle säkra en plats dit även i teorin.

Köper inte oddssättarnas tankar

Köper inte alls hur oddsen plitats ner här, även fast de justerats med ett par punkter åt ”rätt” håll sedan släppen. Lyon ska, som värd, självfallet presenteras som favoriter på marknaderna – men i min bok bör de vara knappa sådana.

1×2-marknaden står i 2,40-3,40-3,20 och undertecknad hade, om jag haft den hedervärda titeln oddssättare, velat skicka över i alla fall 20 punkter från vänster. Kan möjligen tyckas drastiskt – i min bok är det dock tveklöst att oddssättarna virrar lite.

Zenit har, som nämnt, briljerat i de tre inledande CL-matcherna – vinsten borta över Valencia i premiären banade vidare för hemmavinsterna mot först Gent och sedan just Lyon. För Lyon är det helt annorlunda och krisen skulle bli total om man misslyckades med att vinna här; ynka pinnen är facit på de tre första matcherna. Upp till tvåan Valencia skiljer redan nu fem stycken.

Bollinnehavet kommer Lyon ha, som så ofta, och när positionerna måste pushas upp i jakten på en trea bäddar det för att man kan komma att bli sårade av ett Zenit i toppform, och som möjligen även är lite underskattat allmänt.

Skadelistan är alltjämt välfyllt med betydande pjäser för Lyon; Fekir, Grenier, Kalulu, Bisevac samt Fofana saknas. Bättre situation för Zenit med ”bara” Garay och Fayzulin out.

Zenit +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – spelas till 1,86x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Zenit +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 4/11
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lyon 2,40 bwin logo
Oavgjort 3,40 titanbet logo
Zenit 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,00 unibet logo
Under 2,5 mål 1,90 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: