Speltips Maccabi Haifa – Young Boys 23/8: En kvalmaskin

Martin Efvergren Publicerat: 23 augusti 2023

De israeliska mästarna Maccabi Haifa och de schweiziska mästarna Young Boys gör upp i den sista rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas onsdag den 23 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

Maccabi Haifa – Young Boys

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

För ett år sedan stod Maccabi Haifa för ett imponerande kvalspel som tog dem hela vägen till gruppspelet i Champions League. Samtidigt som man sedan matchades mot tufft motstånd CL kunde man fortsätta leverera i den israeliska ligan som man till slut vann med god marginal.

Den här säsongen av den inhemska ligan har ännu inte dragit igång, men Maccabi Haifa har varit igång sedan början av juli då man gick in i CL-kvalets första runda. Där kunde man utan problem slå ut Hamrun Spartans från Malta. I den andra omgången väntade så tuffare motstånd då man gick två jämna fighter mot moldaviska Sheriff. Till slut kunde israelerna avgöra i förlängningen av det andra mötet på hemmaplan.

I den tredje rundan som avgjordes förra veckan var det Slovan Bratislava som besegrades med totalt 5-2. Maccabi vann då det första mötet på bortaplan med 2-1 och därefter vann man även hemma med 3-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Maccabis imponerande kvalfacit

Den schweiziska ligan har en så pass hög ranking att de regerande mästarna Young Boys går in i CL-kvalet i och med den här sista playoff-omgången. De kommer från en säsong där man blev överlägsna ligavinnare med hela 16 poängs marginal ner till tvåan Servette.

Den här säsongen har Raphael Wickys Young Boys inte inlett riktigt lika övertygande. Man är emellertid obesegrade efter att tagit två vinster och två kryss på de fyra första ligaomgångarna. Senast i lördags spelade man en inhemsk cupmatch borta mot Breitenrain som man programenligt vann med klara 5-0.

Young Boys gäller nu som favoriter att ta sig vidare från det här mötet mot Maccabi Haifa. Inför den här första matchen i Haifa är det dock Maccabi som gäller som knappa favoriter.

Daniel Sundgrens gäng bör ha en fördel av att man redan har spelat sex stycken CL-kvalmatcher den här sommaren medan Young Boys alltså gör sin första i och med denna. Maccabi Haifa lär komma med ett orubbligt självförtroende då man har ett ruggigt starkt facit om vi även räknar in förra säsongens skalper i CL-kvalet. Sammanlagt har man gått segrande från sju raka dubbelmöten, vilket gör dem till något av en kvalmaskin.

Över två matcher lär det vara små marginaler som avgör den här duellen, men ovan nämnda faktor gör att jag tror på Maccabi Haifa i den här första matchen. Mitt spel blir en rak etta, att Maccabi Haifa vinner till 2.35 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Maccabi Haifa vinner
Odds: 2.35
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 23 augusti 2023
TV: 
Stream: