Speltips, Maccabi Tel Aviv – Hibernians 21/7: Fullföljer de skrällen?

Spelbloggare Publicerat: 21 juli 2015

Oddssättarna fortsätter skicka ut helt missvisande odds i CL-kvalet och så är även fallet när det vankas returmöte mellan och Maccabi Tel Aviv och Hibernians i den Israel.

Maltesiska Hibernian vann den inhemska serien, som avslutades för två månader sedan, enkelt – och det var en efterlängtad titel. Man hade inte vunnit sedan 2008/2009, men ska inte underskattas för detta – det finns hyfsad kvalité i truppen och man är nästan alltid uppe i toppen och fajtas.

Maccabi Tel Aviv är desto mer kända och har blivit totala dominanter i den israeliska klubbfotbollen de senaste åren; tre år efter varandra har man vunnit – samtliga gånger med ett bekvämt avstånd ner till tvåan.

Hos israelerna finns en del utländska spelare och en av dem är svenska Rade Prica som avverkat tre år i klubben och dessförinnan spelat i klubbar som Rosenborg och Sunderland samt i det svenska landslaget, men det var senast 2008.

Även Hibernians har en del utländska spelare i truppen, bland annat några brassar – men namnen är klart mer anonyma. En spelare som man dock bör hålla utkik på är brassen Jorge Pereira som slog igenom rejält under fjolåret med 25 mål på 33 matcher för laget. Han var också en av målskyttarna i det första mötet.

Galen handikapplina

Ja, Tel Aviv är flera snäpp bättre – men jag vill inte vifta bort Hibernians chanser alls här. Trots att de stod i tvåsiffrigt i det första mötet vände man 0-1 till 2-1 under slutkvarten och är således i en bra situation här. Missade själv matchen, men statistiken tyder på att man faktiskt var bättre; enligt UEFA skapade man 17 målchanser mot Tel Avivs åtta.

Även om det nu vankas bortamatch visar ändå de siffrorna på att man ska kunna mäta krafterna med Tel Aviv, hur grisigt det än kan komma att se ut. Här kommer man fajtas med näbbar och klor för att hålla kvar sin ledning och mot en försvarsmur kan chanserna bli svårskapta och målen sannolikt få för värden.

Handikapplinan är på 2,5 – själv hade jag velat sänka den minst en halv siffra, om jag hade haft titeln oddssättare. Hibernians +2,5 mål asian handicap finns till 1,80x och det innebär att vi kan rätta spelet vid vinst, oavgjort, uddamåls- och tvåmålsförlust för Hibernians – det är alltför bra att blunda för.

Speltips:

Speltips: Hibernians +2,5 mål asian handicap
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, tisdag 21/7
TV:   (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Maccabi Tel Aviv 1,13 betway logo
Oavgjort 11,50 redbet logo
Hibernians 23,00 redbet logo
Över 2,5 mål 1,40 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 3,25 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: