Speltips, Maccabi Tel Aviv – Porto 4/11: Målspelar till 1,62x

Spelbloggare Publicerat: 4 november 2015

Maccabi Tel Aviv har visats ha en bra bit upp till konkurrenterna i CL och när israelerna får besök av Porto slussar vi in polletterna på ett målspel.

Det är inte speciellt ofta israeliska klubbar når ända till det europeiska finrummet, Champions League – därför är det oerhört speciellt för Maccabi Tel Aviv att spela dessa matcher, men det var tack vare ett hyfsat schysst spelschema man nådde hit.

Maltesiska Hibernians avvärjdes med vissa problem, därefter tjeckiska Viktoria Plzen och till slut Basel. Rejäl skräll att man löste det mot de sistnämnda – för de som vill skåda underhållande fotboll hade det varit mer önskvärt om Basel var de som vann play off-rundan. Maccabi Tel Aviv har visat att de inte hör hemma i detta rum.

0-4, 0-2, 0-2 mot Chelsea, Dynamo Kiev samt Porto. Inte ett enda mål framåt, åtta insläppta.

Klart större kvalitéer finns i Portos trupp och det är en klubb som är van att spela de stora europeiska matcherna. Förra året nåddes kvartsfinalen här i Champions League, där man ställdes mot Bayern München. På hemmaplan vann man faktiskt med tre mål mot ett, för att sedan åka på storstryk borta, 1-6.

Försvararen Eli Dasa saknas för värden och Portos offensiva hot Yacine Brahimi likaså.

Porto klasser bättre

De vart kanske inte helt överkörda, men klasskillnaden syntes på avstånd. Porto visade, hemma på Estadio Do Dragão, att man håller flera snäpp bättre nivå än Maccabi Tel Aviv. 2-0 stod det på tavlan när 90 minuter var summerade och det var väl rättvisande – men känslan är att Porto kan och ska visa mer.

Chanserna var faktiskt under perioder svårskapade, trots att man fick mycket tid med bollen. Man jobbade dock systematiskt och ibland är det inte nödvändigt att vinna med fler än ett par baljor.

Tror faktiskt inte att det fullt ut kommer vara en fördel för Maccabi Tel Aviv att spela på hemmaplan här. I Porto kunde de backa hemåt med största delen av manskapet, tajta till ytor och lura på kontringar – nu måste man pusha upp positionerna, vinna om man ska ha chans på tredjeplatsen, och detta är också vad fansen kräver.

Vi kunde exempelvis se hur sårade de blev i hemmamatchen mot Dynamo Kiev, som jag värderar som klart sämre än Porto, när man skulle försöka styra under perioder. 0-2 skrevs slutresultatet, som nämnt, då och målchanserna 8-15.

Två baljor ska bortalaget ändå klara av att peta in, även utan Yacine Brahimi. Porto över 1,5 mål spelas till 1,62 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Porto över 1,5 mål
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 4/11
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Maccabi Tel Aviv 7,75 unibet logo
Oavgjort 4,50 nordicbet logo
Porto 1,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,87 redbet logo
Under 2,5 mål 2,05 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: