Speltips, Málaga – Getafe 5/2: Insatsen ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 4 februari 2016

Mittenfajt på fredagsmenyn i spanska Primera División. Málaga tar emot Getafe på Estadio La Rosaleda under kvällskvisten och vi spelar ett målspel till dubbelt betalt.

Omgång 23 ska öppnas – 16 återstår. Det är två mittenkonkurrenter, vars sikte är på Europaområdet, som drabbar samman här. En vinst skulle betyda ett rejält lyft, en torsk vice versa.

Tian och elvan. Málaga har knåpat ihop 27 pinnar och Getafe en mindre – halvdana facit, men åtminstone Getafe kan vara ganska nöjda över vad som presterats sett till den knappa skörden under fjolåret. Allt är ju relativt.

De sex bäst placerade lagen i serien slussas vidare till Europa nästkommande spelår – och upp till det här området skiljer sju respektive åtta pinnar. Allt annat än omöjligt att hämta in. Det krävs dock rejäla uppsving för båda parter om det ska kunna bli till verklighet.

Fina överspelssiffror

Borde kunna bli fart och fläkt här. Och det borde passa den ena parten klart bättre än den andra…

Givetvis är krysset ett resultat i alla fall Getafe skulle kunna köpa på förhand, men undertecknad är ändå inne på att de båda kommer till spel med inställningen att det är tre pinnar som ska spelas in – utifrån tabellsituationen de är i.

Borde betyda fördel Málaga, som ska värderas som den bättre parten och dessutom är klart mer formstarkt. Innan den imponerande 2-1-vinsten borta över Eibar senast, förlorade man med 1-2 mot Barcelona och med samma siffror borta mot Sevilla dessförinnan. Trots allt bra prestationer i oerhört svåra fajter.

Främst är det försvarsspelet som utmärkt Málaga, men nu klickar även offensiven väl – inte minst på hemmaplan. Minst två baljor har gjorts i fyra av de sju senaste matcherna på Estadio La Rosaleda. Två av de tre som det blivit färre har varit mot Atlético Madrid och Barcelona.

Getafe har å andra sidan stora bekymmer. Förlorat de två senaste matcherna, släppt in fyra mål på dessa. Minst två insläppta i åtta av elva bortamatcher i hela seriespelet… De flesta av dessa också förlorats. Fjolårets identiska möte slutade 3-2 till Málaga.

Ser inte jätteljust ut på skadefronten för Málaga, men det är bara i de bakre leden som det saknas spelare. Gästerna saknar försvarspjäsen Juan Cala, avstängd.

Málaga över 1,5 mål finns till 2,00x hos flera spelbolag, bland annat Redbet. Fint värde och vi skickar in ett par polletter.

Speltips:

Speltips: Málaga över 1,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik bonus: 2 000 kr)
Spelstopp: 20:30, fredag 5/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Málaga 1,73 betway logo
Oavgjort 3,65 titanbet logo
Getafe 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,35 unibet logo
Under 2,5 mål 1,67 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: