Speltips Malmö – AIK 13/9: Jämnt och målsnålt

Martin Efvergren Publicerat: 5 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmö FF åkte på en oväntad förlust mot Örebro i torsdags medan AIK har haft spelledigt i två veckor. På så vis är förutsättningarna ganska gynnsamma för bortalaget som jag tror kan stå upp väl här.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Malmös formkurva har så sakteliga planats ut under en längre tid men det är först i de senaste omgångarna som det har inneburit poängtapp. I torsdags föll man med 3-2 borta mot Örebro och dessförinnan blev det 1-1 hemma mot Elfsborg.

I de senaste sex omgångarna har man en förlust, två kryss och tre uddamålsvinster. Även poängutdelning ändå har varit hygglig så har man prestationsmässigt tagit ett steg tillbaka om man jämför med omgångarna 8-13.

Man har mött Örebro i två av dessa sex matcher. I hemmamötet vann man med 2-1 i en match som likaväl kunde ha förlorat. På så vis var det kanske ingen jätteskräll att Örebro lyckades vinna med 3-2 senast. Spelmässigt hade MFF övertaget men till skillnad från mötet i Malmö så var Örebro väldigt effektiva i den här matchen.

AIK var ett av de lag som inte spelade match i veckan utan istället fick hela två veckors spelledigt. En säsong som denna med tätt matchande och ett tränarbyte kan ett sådant uppehåll med möjlighet till att nöta in de grunder Bartosz Grzelak vill sätta vara mycket värt för AIK.

AIK har i de senaste matcherna sett väldigt mycket ut som de gjorde innan Rikard Norling lade om kursen. 3-5-2, shape, zonförsvar och en defensiv som varit väl samlad. Det gav en efterlängtad seger mot Helsingborg men i senaste matchen blev det återigen förlust hemma mot Häcken.

Gynnsamt läge för AIK

Det guldryck som Malmö tycktes ha gjort ser inte längre lika självklart ut. Med en dalande form och ett tätt spelschema med Europa-spel framöver är risken stor att lagen bakom börjar få upp vittringen.

Mot bottenlaget AIK förväntas man vinna men det finns en hel del som pekar mot att det här kommer att bli en väldigt jämna batalj.

Inte minst det faktum att Anders Christiansen tvingades av skadad senast. Utan honom i det här läget när spelet inte riktigt flyer så kan man få problem. Truppen är visserligen bred men just nu ser MFF ut att behöva bästa tänkbara manskap för att vinna sina matcher.

Därtill kommer AIK förstärkt med klasspelare som Mikael Lustig och Sotiris Papagiannopoulos och en välbehövlig period av träning och mental och fysisk återhämtning. Om det är någon gång som AIK ska börja lyfta och klättra uppåt i tabellen så bör det vara nu.

Mot MFF på bortaplan är det ingen som kräver att AIK ska vinna och det kan vara positivt för bortalaget just nu. Det enda kravet man har är att man ska kriga till sista droppen och det tror jag att man kommer att göra i den här matchen.

Det har blivit två mål eller färre i AIK:s 4 senaste matcher och det mesta pekar mot att man återigen kommer att vara defensivt balanserade här. Jag tror att man har ganska goda möjligheter att knipa en poäng i den här matchen och det lär ske genom man är väldigt solida i sitt försvarsspel.

Således tror jag på en ganska låst matchbild med få mål och spelet under 2.5 mål känns väldigt spelvärt.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.95
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 13 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: