Speltips Malmö – Brommapojkarna 2/10: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 2 oktober 2023

Serieledande Malmö tar emot ett formsvagt Brommapojkarna i hopp om att få ett grepp om titeln.

Malmö - Brommapojkarna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att det har hackat lite i spelet under hela sommaren för Malmös del så kliver de in i oktober som serieledare och favoriter till titeln. Det har varit många missade chanser för samtliga tre lag i toppen men i nuläget känns det som att Malmö har lyckats hitta en stabilitet i spelet som kanske räcker hela vägen.

Förra helgen tog de en ganska bekväm seger på Stora Valla mot ett vilt kämpande Degerfors och trots att slutsiffrorna bara skrevs till 2-1 så var känslan av att Malmö var i kontroll under hela matchen. De siktar nu på sin tredje raka seger när de ställs mot Brommapojkarna och enligt spelbolagen så bör det bli en ganska lätt uppgift för den skånska storklubben.

Eftersom Malmö fortfarande har två tuffa matcher kvar mot Häcken och Elfsborg i de två avslutande omgångarna så har de ingen marginal och har inte råd att tappa poäng i matcher som dessa. Parallellt med måndagens match ställs Elfsborg mot Varberg vilket bör innebära tre poäng för boråsarna. All press ligger därmed på hemmalaget.

Pontus Jansson och Oscar Lewicki är båda avstängda inför omgången där den förstnämnda är ett avbräck, men Gabriel Busanello lär vara tillbaka efter skada och Stefano Vecchia har imponerat sedan han kom tillbaka från skada. Allt som allt känns Malmö rätt formstarka för tillfället.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brommapojkarna halkar allt närmare botten

Efter en otrolig säsongsinledning har Brommapojkarna bit för bit börjat närma sig bottenstriden och med sex omgångar kvar att spela så befinner de sig obekvämt nära nedflyttningsplatserna. Sirius är bara en poäng bakom dem i tabellen och har vunnit två raka matcher, vilket gör att pressen ökar på BP.

Nykomlingen har bara vunnit en enda match på de tolv senaste omgångarna och även om de kämpade till sig ett kryss mot Norrköping i den senaste omgången så lär varningslamporna lysa rött på Grimsta. De befann sig tidigt i ett 0-2 underläge mot Peking men lyckades på ett imponerande vis kriga till sig en poäng efter att Nikola Vasic tryckt dit kvitteringen på tilläggstid. Det kan ha varit en viktig poäng för moralen men chanserna att följa upp det borta mot Malmö känns som en svår uppgift minst sagt.

Malmö bör kunna vinna det här mötet relativt enkelt och lär inte ta några risker därmed spelar vi på att Malmö vinner med minus 1,5 asian hcp för 1.75 gånger pengarna hos Betinia. Vill du läsa mer om asian handicap kan du göra det här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö -1,5 asian hcp
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:10, måndag 2 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+