Speltips, Malmö FF – Kalmar FF 17/10: Vi väntar en anstormning

Simon Pålsson Publicerat: 15 oktober 2015

Malmö FF har en sista livlina kvar innan den här allsvenska säsongen är helt över. Blir Kalmar FF ett för stort hinder eller lyckas skåningarna ta en viktig trepoängare?

Nu är det minst sagt skarpt läge för Malmö FF. Skåningarnas allsvenska säsong har varit en klar missräkning och med tre matcher kvar handlar det huvudsakligen om två saker för de dubbla regerande mästarna.

Dels måste de vinna tillbaka sin heder genom att visa att de faktiskt kan spela bra fotboll även i ligaspelet. Än viktigare är att ta tre segrar på de avslutande matcherna, i ett desperat försök att kravla sig upp i tabellen, upp till den där eftertraktade fjärdeplatsen. Den kan – om det vill sig väl – vara värd en plats i kvalet till Europa League nästa år.

Tänk baksmällan för MFF annars? Två raka gruppspel i Champions League och nu en överhängande risk att det inte ens blir kval till Europa League. Vi kan inte anta någonting annat än att spelarna, tränaren Åge Hareide och alla supportrar runt föreningen går in i slutet av säsongen med det klara målet att ta tre segrar.

Gästande Kalmar har skadebekymmer

Efter ett närmare två veckor långt uppehåll är det då äntligen dags för allsvensk fotboll. Kalmar FF gästar Malmö och det är dessvärre ett tämligen sargat gäng som åker sydväst ner från Kalmar. Smålänningarna behöver en poäng till på de avslutande tre matcherna för att vara helt klara att slippa nedflyttning, samtidigt som de ska undvika att tappa fem poäng ner till Falkenberg på kvalplatsen.

Det känns som det är klart, men det kan bara antas att laget gärna sätter spiken i kistan så snart som möjligt. Hur som helst är det alltså ett sargat lag som tar sig till Malmö. David Elm, Rasmus Elm och Jonathan Ring kommer inte till spel. Den viktiga försvarskuggen Ludvig Öhman är avstängd.

Laget har dessutom haft det tungt på sistone. En seger på de sju senaste har gjort att de lite onödigt blivit indragna i kvalplatsstriden.

Malmö FF å sin sida kommer att sakna de avstängda försvararna Rasmus Bengtsson och Yoshimar Yotun. Med tanke på bredden på truppen är det avbräck som inte lär märkas i någon större utsträckning.

Malmö FF kommer att sätta tonen

Känslan är given inför matchen. Malmö FF är det klart bättre laget och kommer, om de når maximal standard, att vinna den här matchen. Problemet för skåningarna är att de gång på gång underpresterat och tappat poäng, ofta trots ledningar eller fina första halvlekar.

Därför tror vi att matchen kommer att domineras av Malmö FF, speciellt inledningsvis. Laget har varit starka i första halvlek den här säsongen och vi tror att det kan komma att ske igen. Däremot är risken stor, i förhållande till oddsen på blott 1,40 gånger pengarna, på att MFF tappar sin ledning i andra halvlek och därmed misslyckas med att vinna matchen.

Därför spelar vi det raka spelet på Malmö FF i första halvlek. Det vill säga hemmalaget vinna första halvlek till 2,00 gånger pengarna hos ComeOn.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinna första halvlek
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 17/10
TV:   cmorefotboll logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Malmö FF  1,44 williamhill logo
Oavgjort  4,90 nordicbet logo
Kalmar FF  7,75 nordicbet logo
Över 2,5 mål  1,62 unibet logo
Under 2,5 mål  2,38 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: