Speltips Malmö FF – Mjällby 9/7: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 9 juli 2023

Serieledarna Malmö FF gästas av Mjällby AIF i den 14:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas söndag den 9 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Eleda Stadion.

Malmö FF – Mjällby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö FF har en stark vår bakom sig och trots att man nu får klara sig utan mittfältsduon Anders Christiansen och Hugo Larsson talar det mesta för att man kommer att fortsätta vara dominanta.

Insatsen mot Sirius i återstarten av allsvenskan förra helgen gav i alla fall ingen anledning att tro något annat. Trots ett delvis nykomponerat mittfält hade man inga större problem att ro hem en 3-0-seger. Det ska dock tilläggas att gästerna fick en man utvisad i början av andra halvlek.

Nu får man sina sommarförvärv tillgängliga och återigen har Henrik Rydström gott om alternativ när han ska ta ut sin startelva. Extra intressant att följa blir Otto Rosengrens eventuella debut mot sin forna klubb.

Därmed har Kim Hellbergs manskap spelat ihop 15 poäng på 13 matcher, vilket ger en elfte plats i den lätt haltande tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett försvarsstarkt Mjällby

Även om Mjällby AIF låg ännu bättre till vid den här tiden förra året så har man ändå gjort det mer än bra så här långt. Att man tog sig till cupfinal väger upp betyget, men poängskörden i allsvenskan går inte heller att klaga på. Totalt har man spelat 16 på 13 matcher och är därmed bättre än AIK och IFK Göteborg såväl som Hammarby.

I återstarten förra helgen stod Anders Torstenssons manskap för en fin insats hemma mot Kalmar FF. Man hade, till stora delar, greppet om matchen, men det slutade ändå med delad pott, 1-1.

Senast Mjällby och Malmö FF slutade det också just 1-1 på Strandvallen. Det var då höstens möte förra säsongen. Senast de möttes i Malmö slutade det med en 2-0-seger för hemmalaget. När de nu möts igen gäller MFF som stora favoriter då en rak etta endast ger omkring 1.30 gånger insatsen.

Mjällby ska inte underskattas, de är välorganiserade och defensivt solida och kan man mycket väl göra det svårt för Malmö att hitta sina ytor. Samtidigt har jag väldigt svårt att se något annat än att MFF till slut kommer att nöta ner ett allt lägre stående Mjällby-försvar.

Jag tror att gästerna kommer att hålla ihop det på ett bra sätt, men att det kommer att sluta i en hedersam förlust mot ett alltför bra motstånd. Mitt spel blir att Malmö FF vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö FF & under 3.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, söndag 9 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+