Speltips Malmö FF – Sirius 1/7: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 1 juli 2023

Malmö FF gäller som storfavoriter inför mötet mot IK Sirius i återstarten av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 1 juli 2023 med avspark kl 17:30 på Eleda Stadion.

Malmö FF – Sirius

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö FF första tid under Henrik Rydströms ledning har blivit precis så bra som många hade förutspått. På tolv spelade matcher har man tagit 31 poäng och man gick till sommaruppehåll med en serieledning med två poängs marginal ner till Elfsborg.

Av det man har presterat på planen så här långt finns det inte mycket att klaga på, men de yttre faktorerna har inte alla gått MFF:s väg. Man får nu klara sig utan Anders Christiansen resten av säsongen och det är förstås ett stort avbräck.

Därtill har även Hugo Larsson lämnat för Bundesliga och nu måste man hitta rätt med ett, till stora delar, nytt mittfält. In kommer nu Otto Rosengren från Mjällby och dansken Sebastian Jörgensen för att fylla luckorna. På frånvarolistan kan även Stefano Vecchia läggas då han blir borta cirka en månad på grund av en infektion.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

MFF fortsätter dominera

Christer Mattiasson och IK Sirius fick en tuff start på säsongen då det dröjde fram till den tionde omgången innan man kunde inkassera den första trepoängaren. Segern mot BP blev en vändpunkt och därefter kunde man även besegra IFK Värnamo och IFK Göteborg i de två sista matcherna innan uppehållet. Det ger att man nu står på 14 poäng och en elfte plats i tabellen.

På så vis kom uppehållet olägligt för Sirius men de tre raka segrarna har gett arbetsro Mattiasson och hans manskap. Man har dock, som väntat, tappat sin försvarsgeneral Marcus Mathisen, vilket lär vara ett tungt avbräck. Som ersättare har man emellertid tagit in Henrik Castegren som säkerligen kan bidra med en hel del.

Nu väntar så tuffast möjliga prövning mot Malmö FF på bortaplan där hemmalaget gäller som klara favoriter. Ett rakt spel på MFF ger endast omkring 1.32 gånger insatsen.

På hemmaplan har Malmö kört över de flesta lagen under våren. Av sex hemmamatcher har man fem segrar samt ett kryss mot Häcken. Frågan är nu om man kan fortsätta vara lika dominanta trots att man tvingas göra en del förändringar i startelvan.

Min gissning är att man kan det. Henrik Rydström har gång på gång bevisat att han inte behöver lång tid med en spelgrupp för att sätta sina idéer. Hans tydliga pedagogik lär göra att kvalitetsspelare som Jörgensen och Rosengren snabbt kommer att hitta rätt.

Därför räknar jag med att även Sirius kommer få det väldigt tufft på Eleda Stadion denna lördagskväll. Mitt spel blir Malmö FF -1.5 (asian hcp) till 1.82 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö FF -1.5 (asian hcp)
Odds: 1.82
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, lördag 1 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+