Speltips Malmö – Kalmar 1/4: Allsvensk premiär

Martin Efvergren Publicerat: 31 mars 2023

Malmö FF tar emot Kalmar FF i premiären av allsvenskan 2023. Matchen spelas lördagen den 1 april med avspark kl 15:00.

Malmö – Kalmar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Äntligen är det dags igen för allsvensk fotboll och det är ofrånkomligen en viss person som står i centrum inför den här premiärmatchen. Efter succén i Kalmar FF ska nu Henrik Rydström leda sitt Malmö FF mot klubben som han vigt stora delar av sitt liv åt.

Förväntningarna på att Rydström kommer att göra MFF till ett lag som kommer att dominera är höga. Det rimliga är ändå att det kommer ta lite tid innan man har nått fram dit.

På försäsongen och i Svenska Cupen har det i stora delar sett lovande ut, men förlusten mot Djurgården var tung. Man stod då för en stark första halvlek på Tele2 Arena, men föll sedan tillbaka ordentligt i den andra och förlusten var, på det hela taget, rättvisande för matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Framåtlutat

Kalmar FF slutade på en imponerande fjärde plats i allsvenskan förra säsongen. Man var då fem poäng bättre än Malmö FF som slutade sjua.

För den nye tränaren Henrik Jensen lär det förstås bli oerhört svårt att överträffa fjolårssäsongen. Han kommer emellertid med goda vitsord från Danmark och så här långt har det sett ganska lovande ut. I Svenska Cupen vann man alla sina tre matcher i gruppen, men föll sedan efter straffsparksläggning mot Mjällby.

Nyförvärvet Mileta Rajovic är en intressant nia som med sina fem baljor i Cupen lär gå in i den allsvenska säsongen med självförtroendet på topp. Han är också en spelartyp som KFF saknade förra säsongen och min gissning är att man kommer bli ett målgladare lag, i båda riktningarna, under Jensens ledning.

Malmö FF går in i den här hemmapremiären som klara favoriter och jag räknar med att man kommer att sätta full fart framåt. Kalmar lär inte heller ha för avsikt att bara parkera bussen och det bör kunna borga för en fartfylld och underhållande tillställning med förbehållet att inget av lagen lär göra en rakt igenom perfekt match redan i omgång ett. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.83 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 1 april
TV: 
Stream:  Discovery+