Speltips, Manchester City – Arsenal 18/12: Galen toppfajt!

Spelbloggare Publicerat: 17 december 2016

Ett Manchester City ur form kommer till spel mot toppkonkurrenten Arsenal, som åkte på en käftsmäll senast, med flera svåra avbräck. Är det inte som bäddat för en skräll?

Chelsea fortsätter spurta ifrån i toppen och det här är, om titelhoppet ska leva vidare, nästan ett måstemöte.

Med en match mindre spelad än den nämnda konkurrenten har trean Arsenal nio poäng upp dit och fyran Manchester City hela tio. Vi är i ett sådant skede av spelåret där förluster, framförallt i matcher som denna, kan bli som förödande.

Om vi sätter prestationerna i relation till kravbilderna är Manchester City en klar besvikelse. Med filosofen Pep Guardiola inhämtad på tränarposten presenterades de som klara favoriter och efter superstarten på spelåret kändes det ännu mer positivt inför framtiden. Men därefter har det mesta tappats.

Arsenal är, som alltid en titelaspirant, men har setts som klassen sämre än de främsta favoriterna – inte helt missvisande. Trea nu och de är fortfarande relevanta för toppdiskussionen, men det finns såklart hetare kandidater.

Arsenal plusspelas

När Manchester City är som bäst, då kan de rulla upp vilket motstånd som helst i världen – men som de uppträtt på sistone borde ännu ett plattfall kunna vara att vänta. Finns inte mycket som talar för att det ska tvärvända.

Bara två av de sex senaste matcherna för City har slutat i vinster – mot Burnley och Watford. Klasserna sämre motstånd än Arsenal. Pep Guardiola och hans manskap har haft enorma problem när nivån skruvats upp, i toppfajterna.

Här kommer de till spel utan Vincent Kompany och Gündogan, skadade, samt Fernandinho och Sergio Agüro, avstängda. Alla fyra startspelare och brutala avbräck. Toppklass på dem.

Arsenal ledde, men tappade och förlorade borta mot Everton med uddamålet i veckan. Svår match och halvdan prestation, men dessförinnan hade det sett rätt bra ut och faktum är att det var deras första torsk på resande fot under hela säsongen.

Skadeproblem sedan tidigare även för Arsenal och nu är Aaron Ramsey ett osäkert kort, men namnen på frånvarolistan är inte i närheten av samma dignitet som de på Citys.

Två rätt jämnstarka lag möter varandra – och med bättre form för Arsenal och flera mardrömsbesked på truppfronten för City kan vi inte annat än att lämna förtroendet hos bortalaget.

Arsenal +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om det blir oavgjort – synas med glädje till 2,05 gånger pengarna hos Bet365 (1 000 kronor i välkomstbonus!).

Speltips:

Speltips: Arsenal +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 18/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: