Speltips Manchester City – Arsenal 26/4: Seriefinal

Martin Efvergren Publicerat: 26 april 2023

Årets match i Premier League stundar när Manchester City och Arsenal drabbar samman på onsdagskvällen. Matchen spelas den 26 april 2023 med avspark kl 21:00 på Emirates Stadium.

Manchester City – Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tabellen är dessvärre haltande, men mycket talar för att den här matchen kan komma att avgöra titelstriden i Premier League. Arsenal toppar alltjämt serien då man är fem poäng före Manchester City. De sistnämnda har dock två matcher färre spelade och den klart bättre formen.

Samtidigt som Arsenal har börjat darra på manschetten så har Man City ökat takten. Om vi räknar in alla tävlingar så kommer Pep Guardiolas manskap till den här seriefinalen med elva segrar och ett kryss på de tolv senaste matcherna.

Det enda poängtappet kom i bortamötet mot FC Bayern i CL-kvartsfinalen förra veckan. I lördags kunde man sedan ta en relativt komfortabel 3-0-seger i semifinalen av FA-cupen mot Sheffield United.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Man City

Arsenals säsong har överträffat alla förväntningar och länge såg man ostoppbara ut i serietoppen. Deras tre raka kryss och Manchester Citys framfört gör dock att momentum har svängt till de ljusblåas fördel.

Inför fredagens hemmamöte mot jumbon Southampton hade Arsenal tappat 2-0-ledningar till 2-2 mot både Liverpool och West Ham. Senast var det istället Gunners som fick en mardrömsstart med 2-0-underläge redan efter en kvart. I slutskedet av matchen visar man dock styrka då man tack vare två sena mål lyckas rädda en poäng.

Manchester City och Arsenal har redan mötts två gånger sedan årsskiftet och de förstnämnda har gått segrande båda gångerna. Senast vann med 3-1 på Emirates i ligaspelet och dessförinnan med 1-0 på Etihad i FA-cupen.

Det mesta talar onekligen till Man Citys fördel inför den här drabbningen och de gäller som favoriter till ett odds omkring 1.58 gånger insatsen.

På skadefronten ser det också ljust ut för Citys del. Endast Nathan Ake ser ut att saknas och i lördags kunde man göra tidiga byten på Haaland och Grealish. Arsenal har avbräck i backlinjen då Saliba och Tomiyasu finns på skadelistan. Därtill är Xhaka ett osäkert kort på grund av sjukdom.

Man City känns just nu starkare än Arsenal, såväl mentalt, fysiskt som spelmässigt. Jag har svårt att se att något annat än att det kommer att visa sig även i den här upphaussade seriefinalen. Mitt spel blir Manchester City -1 (asian handicap) till 1.86 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City -1 (asian)
Odds: 1.86
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 26 april
TV: 
Stream:  viaplay logo