Speltips Manchester City – Bayern Munchen 11/4: Giganternas kamp

Martin Efvergren Publicerat: 11 april 2023

Manchester City gästas av Bayern Munchen i det första mötet av kvartsfinalen i Champions League. Matchen spelas den tisdag 11 april 2023 med avspark kl 21:00 på Etihad Stadium.

Manchester City – Bayern Munchen

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City ser ut att ha skruvat upp nivån ytterligare ett snäpp när vi nu går in i säsongens avgörande skede. På de fyra senaste matcherna har man totalt gjort 21 mål och därtill har man åtta raka segrar i ryggen när man går in i den här högoktaniga kvartsfinalen i Champions League.

I Premier League jagar man Arsenal i toppen och där har man två raka 4-1-segrar. I lördags kunde planenligt besegra jumbon Southampton och i matchen dessförinnan var man klasser bättre än Liverpool. Erling Haaland saknades i mötet mot Liverpool men var åter tillgänglig då han gjorde två mål mot Southampton i lördags.

Senast man spelade hemma på Etihad Stadium i Champions League ställdes man också mot tyskt motstånd. Då pulveriserade man RB Leipzig med hela 7-0 och en viss Haaland blev femmålsskytt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Guardiola

Bayern Munchen toppar Bundesliga och har vunnit samtliga åtta matcher i Champions League den här säsongen. Trots det har de senaste veckorna varit långtifrån harmoniska och det är ganska typiskt för den här klubben.

Julian Nagelsmann fick sparken strax före seriefinalen mot Borussia Dortmund. In kom istället Thomas Tuchel som kunde föra FC Bayern till en 4-2-seger i der Klassiker. Spelmässigt övertygade man dock inte och det gjorde man inte heller i de två efterföljande matcherna. Först föll man med 2-1 hemma mot Freiburg i DFP Pokal och i lördags lyckades man vinna med 1-0 borta mot Freiburg.

Ser vi enbart till vad FC Bayern har presterat i CL den här säsongen så bör de nog ses som huvudfavoriter att vinna hela turneringen. De har en förmåga att höja sig i de här matcherna, men trots det har jag svårt att se att man ska kunna stå emot ett klart formstarkare Manchester City på bortaplan.

Vi vet ju vad Thomas Tuchel lyckades med i Chelsea när han tog över den klubben vid ungefär samma tid på året som nu. Samtidigt är det inte riktigt logiskt att tro att han, på ett par veckor, ska kunna få ihop ett spel som slår det som Pep Guardiola har mejslat fram i snart sju års tid. Mitt spel blir att Manchester City vinner den här matchen till 1.78 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City vinner
Odds: 1.78
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, tisdag 11 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo