Speltips Manchester City – Bournemouth 24/9: Ligacupen

Simon Pålsson Publicerat: 23 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Manchester City är spelbolagens stora favorit inför matchen hemma mot AFC Bournemouth den 24 september 2020 i Ligacupen.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

EFL Cup har kört igång med ett intensivt spelschema under inledningen på den här säsongen, och här är det uppenbart att schemaläggarna har velat få till stora delar av den här turneringen så tidigt som möjligt för att det inte ska krocka med det som väntar senare under året.

En coronasäsong som denna behöver man nog ta höjd för att saker och ting kanske inte blir som vi har hoppats på i längden heller, och för Manchester City gäller än mer än vanligt att få en bra start.

Just Manchester City har lite press på sig den här säsongen eftersom man inte vann någon tung titel förra året, och att man var så långt efter Liverpool. Nu har Liverpool också öppnat säsongen starkt, och Manchester City har inte råd med så många poängtapp i ligaspelet. Det kan göra att man prioriterar bort just Ligacupen.

AFC Bournemouth har fyra poäng på två omgångar i Championship, dit man trillade ner förra säsongen, och ser ganska giftiga ut. Man spelar fortsatt offensivt, med många spelare involverade, och kommer troligen att vara ett lag som hela tiden går för att göra mål i sina matcher.

Målspel i Ligacupen

Nu ska sägas att Manchester City såklart har en helt otroligt bredd på sin trupp och att om det finns något lag som kan hantera många avbräck så är det City, men inför matchen i Ligacupen mot AFC Bournemouth får man ändå klara sig utan ett par spelare som troligen hade funnits med i laget.

Pep Guardiola kommer sin vana trogen att släppa fram de unga spelarna, och det hade varit intressant att se ett par av tyngre namnen som ännu inte kunnat spela den här säsongen. Eric Garcia, Bernardo Silva, Oleksandr Zinchenko, Sergio Aguero och Joao Cancelo har inte funnits med. Aymeric Laporte och Riyad Mahrez är inte heller i fullt slag än, och väntas därmed inte spela match på ett tag.

Redan innan matchen mot AFC Bournemouth har Pep Guardiola också bekräftat att han kommer spela med mestadels ungdomar eftersom det snart väntar tuffa matcher i Premier League, FA-cupen och såklart Champions League när det väl ska köra igång. Dessutom ska sägas att en klubb som Manchester City har stora delar av truppen borta på landslagsuppdrag när det är UEFA Nations League om några veckor. I termer av belastning för spelarna är det därför klokt att ta det lite lugnt med just den här typen av matcher.

AFC Bournemouth lär i stället formera ett lag som mer påminner om det ordinarie, men då ska vi ha med oss att norrmannen Joshoua King inte finns med i truppen. Han är fortsatt indisponibel.

Båda lagen göra mål spelas till 1,71 gånger smeten hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,71
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 20:45, torsdag 24 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: