Speltips, Manchester City – Chelsea 3/12: Tidigt tungviktsmöte – vi får känsla

Spelbloggare Publicerat: 2 december 2016

Lördagen kunde inte öppnas på ett bättre sätt än såhär – tabelltrean Manchester City tar emot ettan Chelsea på Etihad Stadium redan 13:30 och vi lockas starkt av ett 1X2-tecken. Starkt favoritskap, eller skrällbud?

Trean mot ettan – tre poäng skiljer dem åt. En chans för City att ta över taktpinnen, liksom en chans för Chelsea att dra ifrån.

Kalasform i Chelsea, som vunnit sex seriematcher efter varandra och dessutom hållit nollan i fem av dessa. Sviten var nära att brytas i Londonderbyt mot Tottenham senast, men 0-1 vändes till 2-1 efter två snabba mål i den andra halvleken. Långtifrån deras bästa match, men ändå ett styrkebesked att lyckas vinna. Antonio Conte har fått pusselbitarna på plats.

Knappast helt frid och fröjd i Manchester City, men sex förlustfria matcher är ändå uppradade, varav två i Champions League. Det är framförallt i matcher mot på pappret lite sämre motstånd som man haft problem.

Gemensamt för båda parter är att de saknar deras främsta försvarsklippor tillika kaptener; Manchester City Vincent Kompany och Chelsea John Terry. Sådana profiler vill man helst se i matcher som denna. Positiva besked är att Fabian Delph kan vara tillbaka för City och John Obi Mikel för Chelsea.

Ettan spelas

Det må se bättre ut på pappret för Chelsea, men här lämnar vi förtroendet hos Manchester City.

Ser vi spelare för spelare är har City det klart bättre materialet och med största sannolikhet kommer de hittas ovanför just Chelsea när spelåret ska summeras – kanske till och med som etta? Favoritskapet innehas, och det är man förtjänta av.

Pep Guardiola på hemmalagets tränarbänk vet vi också vara de stora matchernas man. När nivån skruvats upp, har City också steppat upp – något som framförallt visades upp när Barcelona kom på besök till Etihad Stadium och föll med 1-3.

Känns också som att Chelsea ska falla ihop snart – det var nära redan förra veckan. Tottenham var den snäppet bättre parten på Stamford Bridge, det måste erkännas, så det var med visst flyt som de blåa från London kunde lämna planen som vinnare…

På tiden för en reaktion för Chelsea? Det är känslan, precis som vår videorekare Sladjan menar.

Den raka ettan spelas till 2,20 x insatsen hos William Hill, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner, rak etta
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 3/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: