Speltips Manchester City – Crystal Palace 17/1: Målsnålare än väntat

Martin Efvergren Publicerat: 15 januari 2021

Formstarka Manchester City är stora favoriter när man tar emot Crystal Palace på söndagskvällen. Bäst spelvärde finner jag i att det här kommer bli mer målsnålt än förväntat.

Manchester City – Crystal Palace

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Manchester City kommer till det här mötet med sju raka segrar och fjorton raka matcher utan förlust. Därtill har man endast släppt in tre mål på dessa fjorton matcher. Formen är således otvivelaktigt stark hos hemmalaget.

I onsdags blev det dock jämnt då man besegrade Brighton med 1-0 på hemmaplan. Dessförinnan slog man ut Birmingham i FA-cupen och Manchester United i ligacupen.

Man har tagit full pott i de fyra senaste ligamatcherna vilket ger att man nu står på 32 poäng efter 16 spelade matcher.

Crystal Palace form är förstås inte lika imponerande men efter att ha fått stryk med 7-0 mot Liverpool följt av 3-0 mot Aston Villa så har man stramat åt defensiven. Det visade man inte minst i torsdagens Londonderby mot Arsenal där man krigade till sig en pinne i en match som slutade mållös.

Därmed har man inte förlorat på tre raka ligamatcher. I de två tidigare matcherna spelade man 1-1 mot Leicester och man vann mot Sheffield United med 2-0. Därmed har man skrapat ihop 23 poäng på 18 matcher och man ligger där man förväntas ligga i tabellen – strax ovanför bottenskiktet.

På bortalagets skadelista finns Wickham, Schlupp, Kelly och Hennessey medan Manchester City saknar Aguero, Laporte, Ake och Garcia.

Citys defensiv imponerar

Manchester City är förstås gigantiska favoriter här. En Crystal Palace-seger står i cirka 20.00 gånger pengarna och det är ändå full rimligt att det förhåller sig på det viset.

Manchester Citys svit på 14 raka matcher utan förlust är stark men det som framförallt imponerar är det faktum att man totalt endast släppt in 3 mål på dessa matcher. Efter 2-0-förlusten mot Tottenham den 21:e november har man mer eller mindre stängt igen butiken fullständigt och det är en ganska radikal förändring om man ser till hur det tidigare sett ut under Pep Guardiolas ledning.

Med totalt endast 13 insläppta mål är Manchester City bäst i hela Premier League. I 4 av de 5 senaste matcherna har man hållit nollan och när Crystal Palace nu gästar finns det mycket som talar för att bortalaget kommer få väldigt svårt att göra mål.

Roy Hodgsons Crystal Palace har inte gjort sig känt för sin sprudlande offensiv utan snarare sin defensiva pålitlighet och en mer okomplicerad fotboll. Sedan 7-0-smällen mot Liverpool har man hittat tillbaka till de grunderna och deras senaste matcher har varit målsnåla.

På de senaste 4 matcherna har Crystal Palace totalt gjort 3 mål och släppt in 2 och det har gjorts under 2.5 mål i samtliga dessa matcher. I 10 av Manchester Citys 12 senaste matcher har det gjorts under 3.5 mål.

Att Crystal Palace spelade match så sent som i torsdags kan vara en nackdel för dem och Manchester City lär sannolikt vinna det här relativt komfortabelt. Men jag tar inte för givet att det kommer bli några stora siffror. Båda lagens senaste trend talar inte för det.

Bäst spelvärde finner jag därför i att det kommer göras under 3.5 mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.68
Bolag: Campobet
Spelstopp: 20:15 den 17/1 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: