Speltips, Manchester City – Dynamo Kiev 15/3: Bwin sticker ut hakan

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2016

En på förhand rätt ointressant retur väntar mellan Manchester City och Dynamo Kiev i CL-åttondelsfinalen. Värde – det har vi däremot hittat på en marknad där oddssättarna är helt oense. Kortfokus!

När Yaya Touré forcerade in 3-1-baljan till Manchester City i Ukraina, då var det här dubbelmötet dött. Det innebär att Dynamo Kiev, som är den klart sämre parten, måste trixa in minst tre strutar på Etihad Stadium, där Manchester City är så starka, och sannolikt också hålla motståndarna utanför målprotokollet för att avancera vidare. En omöjlighet? Jo. Det vill jag ändå mena.

Klasskillnaden är helt enkelt total. Trots att City är i lite halvdan form och spelade bort deras titelchans i Premier League senast mot Norwich – slutresultatet skrevs 0-0 – och hade förlorat tre raka innan det första mötet här, kunde de alltså vinna med två måls marginal – på bortaplan. Så pass mycket skiljer ändå mellan parterna.

Oddssättarna är också helt säkra på den saken – att City ska avancera vidare står i så lite som 1,01 och Kiev dito i 26,00 x insatsen.

Underspelet ska vara favorit

Det är dock inte på den typen av marknader vi vaskat fram spelvärda siffror i oddsdjungeln – utan på kortmarknaden. Delvis motiverat med just det – att det här redan är avgjort i praktiken.

Givetvis kommer Dynamo Kiev försöka sätta allt på ett och samma kort här; pusha fram positionerna direkt och i jakten på en tidig balja för att eventuellt kunna sätta ett formsvagt City ur balans, men sannolikt slutar det bara med att spiken i kistan kommer lika snabbt, för att matchen därefter riskerar att tappa all intensitet.

Och när det väl, eventuellt, svalnar minskar det såklart incitamenten för att kliva på i duellspelet och dylikt. I hopplöshetens tecken. Anseendet är ju också värt att bevara.

I den första matchen bjöds det inte på ett enda kort. Lär bli snålt av den varan även här.

De flesta av huvuddomaren Ovidiu Hategans dömda matcher har förvisso innehållit en del kort, men i de flesta fall när förutsättningarna varit helt annorlunda kontra nu.

Kortlinan – endast ostskivor inräknade – är utsatt på 3,5 och de flesta spelbolagens oddssättare sätter ut underspelet som klar favorit. Då sticker Bwin ut hakan, står i min bok för en stor felbedömning, och erbjuder hela 2,05 x smeten för undern. Kalasvärde!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 gula kort
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 15/3
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,58 redbet logo
Oavgjort 4,40 betrally logo
Dynamo Kiev 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,75 bwin logo
Under 2,5 mål 2,22 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: