Speltips, Manchester City – Everton 13/1: Fortsätter hemmatrenden?

Emil Jakobsson Publicerat: 13 januari 2016

Andra mötet på en vecka mellan Manchester City och Everton. Vi prickade rätt senaste med vårt speltips, hittar vi rätt med analysen även inför onsdagens ligamöte?

Det är ett skadeskjutet Everton som kliver in på Etihad Stadiums gröna gräs under onsdagskvällen.

Tony Hibbert, Bryan Oviedo, Tyias Browning, Seamus Coleman och James McCarthy missar alla matchen mot City på grund av skador. Det är samtidigt oklart om Romelu Lukaku, Tom Cleverley, Steven Naismith eller Ramiro Funes Mori kommer till spel. Inte minst högerbackspositionen är utsatt då de saknar tre naturliga högerbackar på grund av skador. Glädjande för Evertonfansen är i alla fall att Lukaku väntas kunna spela även om det ännu inte är säkert.

Everton har vunnit två raka matcher men de var i ligacupen samt FA-cupen. Ser vi till ligaspelet har de bara en seger på de sju senaste matcherna och på bortaplan har de gjort under 1,5 mål i sex av deras åtta senaste ligamatcher.

Men en av de där två cupmatcherna som Everton vunnit var mot just Manchester City, en match där vi testade Everon +0,5 mål vilket satt fint. Men förutom mötet nu senast är det klar fördel City när vi ser till inbördes möten. City hade nämligen fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste mot Everton innan 2-1-förlusten nu senast.

Vilade flera spelare i helgen

City saknar Samir Nasri och Vincent Kompany på grund av skador samtidigt som Wilfried Bony och Eliaquim Mangala är tveksamma till spel. Nu under helgen när City enkelt vann med 3-0 borta mot Norwich i FA-cupen vilades bland annat Joe Hart, Yaya Toure, Fernandinho helt och Kevin De Bruyne gjorde bara ett inhopp i matchen. De fyra väntas alla kliva in från start nu mot Everton med fräscha ben.

Formmässigt har City tre segrar, en oavgjord samt en förlust på de fem senaste. Men det är på bortaplan de har störst problem då de bara vunnit en av deras åtta senaste bortamatcher. Hemma på Etihad Stadium de fem raka segrar och har vunnit hela tio av de elva senaste.

Det klart bästa spelet här enligt oss är Manchester City vinner och över 2,5 mål i matchen som betalar 2,05 hos Betsafe vilket är hela 0,25 högra än hos flera andra spelbolag. Everton har som sagt en hel del skador, inte minst bland sina defensiva spelare. Det täta matchandet här efter jul och nyår sliter givetvis på truppen ytterligare. Visst de vann mot City här efter nyår men det var på hemmaplan. City är två helt olika lag hemma/borta och är klara favoriter här.

City har hela 13 raka hemmamatcher som gått över 2,5 mål och har som sagt vunnit tio av de elva senaste hemmamatcherna. Everton har bara vunnit två av deras åtta senaste bortamatcher i ligan och kommer få det svettigt här även om de säkert hittat nätet då City otroligt ofta även släpper in mål.

Betsafe erbjuder våra läsare en unik bonus på hela 1 500 kr istället för standardbonusen på 1 000 kr. Klicka på knappen här nedanför för att låsa upp bonusen.

Klicka här för att rygga spelet hos Betsafe och få 1 500 kr bonus!

Speltips:

Speltips: City vinner och över 2,5 mål i matchen
Odds: 2,05  (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:45, onsdag 13/1
TV:  viasatxtra logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Manchester City 1,53 williamhill logo
Oavgjort 4,9 unibet logo
Everton 6,65 unibet logo
Över 2,5 mål 1,55 mybet logo
Under 2,5 mål 2,75 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: