Speltips Manchester City – Fulham 2/9: Defensiva brister

Martin Efvergren Publicerat: 1 september 2023

Manchester City är storfavoriter då man gästas av Fulham FC i den fjärde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 2 september 2023 med avspark kl 16:00 på Etihad Stadium.

Manchester City – Fulham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det enda som egentligen talade emot Manchester City inför den här säsongen var att man skulle visa tecken på viss mättnad efter sommarens titelfirande. Så här långt har man dock inte visat några sådana tendenser då man efter tre spelade omgångar är det enda laget i Premier League som står på full pott.

Spelmässigt har Pep Guardiolas mästarlag inte nått några jättehöjder, men säsongsinledningen har ändå varit övertygande. Efter segrarna mot Burnley och Newcastle, och däremellan Sevilla i Supercupen, så stod man för sin kanske sämsta insats senast mot Sheffield United. Trots stor spelmässig City-dominans kunde hemmalaget kvittera till 1-1 i den 85:e. Då var det som att Man City bara bestämde sig och tryckte dit segermålet tre minuter senare. Värt att notera är också att Guardiola inte fanns med tränarbänken då han gjort en ryggoperation som gör att han även saknas den här helgen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Fulham var en pigg nykomling förra säsongen och frågan är nu om man kan fortsätta på samma spår. Man inledde dock inte så övertygande även man man trots det besegrade Everton med 1-0 i premiären. Resultatet speglade inte matchbilden och i den första hemmamatchen stod man sedan för en än sämre prestation där man blev straffade och föll med 3-0 mot Brentford.

Därefter har Marco Silvas manskap höjt sig då man kommer från två raka Londonderbyn med positiva resultat. Förra helgen lyckades man få med sig 2-2 från bortamötet mot Arsenal och i tisdags slog man sedan ut Tottenham ur Ligacupen. Det mötet på Craven Cottage slutade 1-1 och avgjordes på straffar där hemmalaget var felfria och vann.

Manchester City och Fulham möttes senast i London i slutet av april och då vann de förstnämnda med 2-1. Samma resultat blev det i höstens möte på Etihad Stadium där Man City åkte på en tidig utvisning, men ändå lyckades vinna efter ett avgörande mål på tilläggstid.

Manchester City gäller nu förstås som storfavoriter och det är svårt att se hur Fulham ska kunna störa. Fulham har gjort det bra i de två senaste matcherna, men totalt sett har deras defensiv varit långtifrån fläckfri. Här tror jag att man kommer bli hårdare straffade för de försvarsmässiga bristerna. Mitt spel blir Manchester City -2 (asian hcp) till 1.82 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City -2 (asian hcp)
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 2 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo